Frankrijk - Nederland live op tv en online (kwartfinale EK vrouwenvoetbal)

Frankrijk - Nederland live op tv en online (kwartfinale EK vrouwenvoetbal)
Halve finaleplek voor Oranjeleeuwinnen?

Sport :

De Oranjeleeuwinnen hebben de kwartfinales van het EK vrouwenvoetbal bereikt. Zaterdag 23 juli spelen ze tegen Frankrijk in de kwartfinale. De wedstrijd is om 21.00 uur live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv.

Samenvatting en hoogtepunten Frankrijk - Nederland

De hoogtepunten vind je op Gids.tv vanaf het begin van de wedstrijd. De samenvatting hieronder is direct na de wedstrijd op Gids.tv te bekijken.

Snel zekerheid
De Fransen hebben een prima groepsfase achter de rug, want al na twee wedstrijden waren ze zeker van de eerste plaats in Groep D. Frankrijk begon het EK met een 5-1 zege op Italië, met een hattrick van Grace Geyoro. Vervolgens werd ook België verslagen (2-1). In het derde duel was de druk van de ketel en dat leidde tot een 1-1 gelijkspel tegen IJsland.

Tegenslagen
Nederland begon het EK met een 1-1 gelijkspel tegen Zweden. De tegenslagen volgden elkaar in rap tempo op: blessures en positieve coronabesmettingen zorgden voor veel onzekerheid, maar de volgende westrijden werden wél gewonnen. Eerst werd Portugal met 3-2 verslagen en de groepsfase werd afgesloten met een fraaie 1-4 zege op Zwitserland.

De wedstrijd Frankrijk - Nederland is zaterdag 23 juli om 21.00 uur live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv. De voorbeschouwing op NPO 1 begint om 20.00 uur, de samenvatting volgt op Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV