Epische historische film Troy vrijdag te zien op SBS9

Epische historische film Troy vrijdag te zien op SBS9
Met Brad Pitt en Eric Bana

Kijktip :

Na het enorme succes van Gladiator in het jaar 2000 probeerden ook andere filmmakers de bioscopen te vullen met epische drama's uit de Griekse en Romeinse tijd. En hoewel Troy misschien niet het niveau van Gladiator heeft, is ook deze film weer meeslepend en enerverend. Je ziet de film dinsdag op SBS9 en je kunt Troy streamen via HBO Max en Pathé Thuis.

Bekijk de volledige programmering van de Vintage Love-filmmaand op Gids.tv.

Het verhaal
De verboden liefde tussen de prins Paris van Troje en Helena, de Griekse koningin van Sparta, ontaardt in een grote oorlog die uiteindelijk het einde van een beschaving zou betekenen. Koning Menelaus van Sparta wil zijn echtgenote terug en krijgt steun van zijn machtige broer Agamemnon. Met de onafhankelijke krijger Achilles aan hun zijde beginnen de Griekse legers aan een tocht richting Troje om Helena terug te halen en de stad in de as te leggen. Troje wordt bewaakt door de sterke Hector. Als iemand hem kan verslaan, dan is het Achilles.

Bron: Warner Bros.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
De grootste zwaktes van Troy zijn het tempo, dat zo nu en dan behoorlijk inzakt, en het op sommige punten behoorlijk matige script. Toch is deze epische film het bekijken meer dan waard. Hij is tot in de puntjes verzorgd, met indrukwekkende massascènes, prachtige sets en mooie kostuums. Ook de imposante sterrencast is een pluspunt; in kleine rollen kunnen we genieten van de bekende gezichten van Sean Bean, Brendan Gleeson, Rose Byrne en acteerlegendes Julie Christie en Peter O'Toole.

Cast
Naast Brad Pitt (Once Upon a Time in Hollywood) en Eric Bana (Lone Survivor) zijn ook Orlando Bloom (The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring) en Diane Kruger (Inglourious Basterds) te zien in Troy. Deze film is geregisseerd door Wolfgang Petersen (Das Boot).

Troy (2004) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op dinsdag 9 augustus om 20.30 uur te zien op SBS9. Genre: drama, geschiedenis, romantiek. Speelduur: 163 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV