Historische westernfilm Dances with Wolves zie je dinsdag op RTL 7

Historische westernfilm Dances with Wolves zie je dinsdag op RTL 7
Kevin Costner regisseert en speelt de hoofdrol

Kijktip :

Bij het aanbreken van de jaren negentig was Kevin Costner al een grote Hollywoodster dankzij films als The Untouchables (1987) en Field of Dreams (1989), maar zijn ambities reikten verder. En dus besloot hij voor het eerst op de regiestoel plaats te nemen - met een prachtig resultaat: Dances with Wolves. Deze epische western dinsdag te zien op RTL 7 en je kunt Dances with Wolves streamen via Videoland en Pathé Thuis.

Het verhaal
Luitenant John Dunbar wordt op eigen verzoek naar een verafgelegen legerpost gestuurd, waar hij kennismaakt met de Sioux-indianen. Dunbar wordt er verliefd op Stands with a Fist, een bij de Sioux opgegroeide witte vrouw. Wanneer Dunbars collega's van de Unionisten opduiken en de Sioux door hen onder de voet dreigen te worden gelopen, komt Dunbar voor een moeilijke keuze te staan. Besluit hij zich weer aan te sluiten bij zijn eigen kameraden, of verkiest hij de liefde voor Stands with a Fist boven zijn plichtsgevoel?

MGM

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½
Actie, drama, romantiek en enkele komische momenten: Dances with Wolves heeft het allemaal. Deze epische film was een waar succesverhaal in 1990 en won uiteindelijk maar liefst zeven Oscars, waaronder de beeldjes voor Beste Film en Beste Regie (waarmee debutant Costner gerenommeerde namen als Francis Ford Coppola en Martin Scorsese versloeg). Vooral de schitterende muziek van John Barry en de adembenemende beelden van Dean Semler maken grote indruk. Een echte klassieker.

Cast
Naast Kevin Costner (Hidden Figures) en Mary McDonnell (Donnie Darko) zijn ook Graham Greene (Wind River) en Rodney A. Grant (Wild Wild West) te zien in Dances with Wolves. Deze film is geregisseerd door Kevin Costner.

Dances with Wolves (1990) wordt beoordeeld met een 8,0 op IMDb en is dinsdag 9 augustus om 20.30 uur te zien op RTL 7. Genre: drama, romantiek, western. Speelduur: 181 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV