Rauwe dramafilm There Will Be Blood zie je donderdag bij Paramount Network

Rauwe dramafilm There Will Be Blood zie je donderdag bij Paramount Network
Beste acteerprestatie ooit van Daniel Day-Lewis?

Kijktip :

Regisseur Paul Thomas Anderson kreeg afgelopen jaar opnieuw veel lof en zelfs een Oscarnominatie voor zijn schitterende film Licorice Pizza, maar iedereen lijkt het erover eens te zijn dat hij het meesterwerk There Will Be Blood nog moet overtreffen. Deze sublieme film is donderdag te zien op Paramount Network en je kunt There Will Be Blood kijken via onder meer Pathé Thuis.

Lees hier op welk kanaal Paramount Network te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Wanneer Daniel Plainview begin twintigste eeuw een mysterieuze tip krijgt over een klein stadje in het Westen waar de olie letterlijk uit de grond zou spuiten, gaat hij met zijn zoontje H.W. op avontuur, op weg naar het stoffige Little Boston. In dit dorre stadje, waar het plaatselijke vermaak zich beperkt tot de Hallelujakerk van de charismatische voorganger Eli Sunday, slaat Plainview zijn slag. De olie maakt hem rijk, maar niets blijft bij het oude wanneer de conflicten escaleren en alle menselijke waarden onder vuur komen te liggen.

Bron: Paramount

Beoordeling Gids.tv: ★★★★★
Wat is de beste mannelijke acteerprestatie aller tijden? Marlon Brando in The Godfather (1972), Robert De Niro in Raging Bull (1980) en Anthony Hopkins in The Silence of the Lambs (1991) zijn rollen die vaak genoemd worden, maar steeds vaker hoor je ook Daniel Day-Lewis in There Will Be Blood. Wat hij in deze Oscarwinnende rol laat zien is werkelijk van een andere planeet; hij torent hoog boven elke scène uit waar hij in verschijnt. Het verhaal voltrekt zich langzaam, maar Paul Thomas Anderson sleurt je helemaal zijn indrukwekkende film in - die laat zien tot welke verdorven acties de mens in staat is als hebzucht om de hoek komt kijken.

Cast
Naast Daniel Day-Lewis (Phantom Thread) en Paul Dano (The Batman) zijn ook Ciarán Hinds (Belfast) en Kevin J. O'Connor (Widows) te zien in There Will Be Blood. Deze film is geregisseerd door Paul Thomas Anderson (Licorice Pizza).

There Will Be Blood (2007) wordt beoordeeld met een 8,2 op IMDb en is vrijdag 25 maart om 20.30 uur te zien op Spike. Genre: drama. Speelduur: 158 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV