Nieuw programma Krabbé zoekt Kahlo start dinsdag op NPO 2

Nieuw programma Krabbé zoekt Kahlo start dinsdag op NPO 2
Jeroen Krabbé duikt in het leven van Frida Kahlo

Kijktip :

Na series over Vincent van Gogh, Pablo Picasso, Paul Gauguin en Marc Chagall treedt acteur en schilder Jeroen Krabbé in het nieuwe programma Krabbé zoekt Kahlo in de voetsporen van de legendarische Frida Kahlo. Wat is het verhaal van deze rebelse kunstenaar?

Krabbé zoekt Kahlo gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Dictatuur
Frida Kahlo groeit op tijdens de tienjarige revolutie waarin het Mexicaanse volk zich ontworstelt aan drie eeuwen Spaanse overheersing en dertig jaar dictatuur. Ze is echt een kind van de revolutie; strijdvaardig en met een enorme positieve instelling en kracht. Die heeft ze ook hard nodig, want pijn is op alle manieren aanwezig in haar leven.

Polio
Op haar zesde krijgt Frida polio en moet ze negen maanden in quarantaine. Maar in gedachten vliegt ze de kamer uit om met haar fantasievriendinnetje te spelen. Als tiener noemt ze zich trots 'een kind van de revolutie'. En als er op haar school een muurschildering wordt gemaakt door de bekende schilder Diego Rivera, gaat de boel op slot. Frida trekt zich daar niets van aan.

Krabbé zoekt Kahlo is vanaf dinsdag 30 augustus wekelijks om 20.30 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Krabbé zoekt Kahlo terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's