Recensie: in Mrs. Harris Goes to Paris wil een schoonmaakster de mooiste jurk bij Dior

Recensie: in Mrs. Harris Goes to Paris wil een schoonmaakster de mooiste jurk bij Dior
Heerlijke feelgood met glansrol voor actrice Lesley Manville

Film :

Vanaf 20 oktober is de film Mrs. Harris Goes to Paris te zien in de bioscoop. Actrice Lesley Manville zet een hartverwarmende rol neer als Britse schoonmaakster die één grote droom heeft: de mooiste jurk scoren bij modehuis Christian Dior in Parijs. Lees hier de filmrecensie van Mrs. Harris Goes to Paris.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"Follow Your Dream"
De schoonmaakster Ada Harris is een weduwe in het Londen van de jaren vijftig. Ze vindt de liefde weer terug, maar op een onverwachte plek: Ada wordt tot over haar oren verliefd op een haute couture-jurk van Dior. Ze besluit dat ze er zelf een moet hebben.

Actrice Lesley Manville in de film 'Mrs Harris Goes to Paris'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½

Entertainment-score: 80% | IMDb ★ 7,1

Alles ziet er prachtig uit in deze sprankelende film met een uitstekende rol voor Lesley Manville. De rijke sets, de sfeer (jaren vijftig!) en de beeldschone kostuums, kapsels en make-up zijn een lust voor het oog. Eigenlijk heb je de hele film een glimlach van oor tot oor op je gezicht, met een avontuur dat diepe dalen en grote hoogtepunten kent. Tegenspeler Ellen Thomas matcht perfect met Manville en het begin van de film (hoe komen we aan geld?) is meteen een feest om naar te kijken. De tegenstelling tussen arm en rijk werkt altijd in dit soort producties, met als kers op de taart een ijzersterke rol voor Isabelle Huppert als Claudine Colbert en de werkelijk prachtige Alba Baptista als Dior-model. Mrs. Harris sluit je vanaf minuut één in je hart. Vierenhalve ster.

Cast
Naast Lesley Manville (Phantom Thread) en Ellen Thomas (The Love Punch) zijn ook Isabelle Huppert (Elle), Jason Isaacs (The OA), Lucas Bravo (Ticket to Paradise), Lambert Wilson (Benedetta) en Alba Baptista (Equinox) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Anthony Fabian (Louder than Words).

Vanaf 20 oktober 2022 is de film Mrs. Harris Goes to Paris te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: comedy, drama, romantiek. Tijdsduur: 116 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV