Dnipro-1 - AZ live op tv (Conference League)

Dnipro-1 - AZ live op tv (Conference League)
Enige Nederlandse ploeg op derde Europese niveau

Sport :

Doordat Fiorentina FC Twente uitschakelde in de play-offs van de Conference League is AZ dit jaar het enige Nederlandse team op het derde Europese niveau. Donderdag (8 september) spelen zij hun eerste wedstrijd tegen SK Dnipro-1 uit Oekraïne. Het duel is om 21.00 uur live te zien op ESPN.

Lees hier op welk kanaal ESPN te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Debuut
Met SK Dnipro-1 treft AZ het voormalige Dnjepr Dnjepropetrovsk, dat in het seizoen 2014/2015 de finale van de Europa League haalde. In de jaren daarna ging het snel bergafwaarts met de club en in 2019 werd het faillissement aangevraagd. Ondertussen was met SK Dnipro-1 al een herstart gemaakt en die ploeg debuteert dit seizoen in het Europese voetbal.

Oorlog
Vanwege de oorlog in thuisland Oekraïne speelt SK Dnipro-1 donderdagavond zijn eerste wedstrijd in de Conference League in de Košická futbalová aréna, een stadion in Košice (Slowakije). AZ zal hier de basis willen leggen voor een geslaagd Europees voetbalseizoen. De Alkmaarders werden vorig seizoen in de achtste finale uitgeschakeld door Bodø/Glimt.

De wedstrijd SK Dnipro-1 - AZ is donderdag 8 september om 21.00 uur live te zien op ESPN. De voorbeschouwing op ESPN begint al om 17.45 uur (gevolgd door de wedstrijd FC Zürich - Arsenal), de samenvatting volgt op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV