Documentaire Farewell Paradise dinsdag 13 september te zien op NPO 2

Documentaire Farewell Paradise dinsdag 13 september te zien op NPO 2
Pleidooi voor openheid na echtscheiding

Kijktip :

Dinsdag (13 september) is op NPO 2 de documentaire Farewell Paradise te zien. In deze documentaire maken we kennis met een gezin met vier jonge dochters op de Bahama's. Hun paradijselijke leven wordt wreed verstoord wanneer moeder Dorine besluit terug te keren naar Zwitserland.

Farewell Paradise gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Chaos
Samen met haar dochters en de kat verruilt ze 'opeens' het zonnige en zorgeloze bestaan voor een leven waarin niets meer vanzelfsprekend is en de eerste maanden zich kenmerken door chaos en ontwrichting. Meer dan veertig jaar wordt er niet over de scheiding gesproken, totdat de jongste dochter, regisseur Sonja Wyss, haar familieleden een voor een voor de camera begint te ondervragen.

Familieleed
In Nederland strandt een op de drie huwelijken en krijgen ieder jaar zo’n 86.000 kinderen te horen dat hun ouders gaan scheiden. Kinderen praten onderling vrijwel niet over de scheiding. Regisseur Wyss levert met deze film een sterk pleidooi voor openheid. Ze laat zien dat opgekropt familieleed voor alle betrokkenen doorsijpelt in volgende generaties.

De documentaire Farewell Paradise is dinsdag 13 september om 23.15 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Farewell Paradise terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's