Hoe laat is de Troonrede van koning Willem-Alexander te zien op Prinsjesdag 2022?

Hoe laat is de Troonrede van koning Willem-Alexander te zien op Prinsjesdag 2022?
Koning leest kabinetsplannen voor

Nieuws :

Het is altijd één van de momenten waar de meeste mensen naar uitkijken op Prinsjesdag: het voorlezen van de Troonrede door koning Willem-Alexander. De Troonrede is live te zien op NPO 1, NPO 2 (met gebarentolk) en de livestream via Gids.tv, maar hoe laat is het zover?

Je kunt de Troonrede van koning Willem-Alexander terugkijken bij Gids.tv.

Programma koning Willem-Alexander
Dit jaar vindt Prinsjesdag plaats in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag vanwege de langdurige renovatie van het Binnenhof. Nadat de leden van de Eerste en Tweede Kamer hier hebben plaatsgenomen, is het tijd voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Om 13.00 uur vertrekken zij met de Glazen Koets vanaf Paleis Noordeinde, waarna ze om 13.20 uur arriveren bij de Koninklijke Schouwburg - meteen gevolgd door de Troonrede. Deze is rond 13.45 uur afgelopen.

Bekijk het volledige programma van Prinsjesdag 2022 op Gids.tv.

Koopkracht
De Troonrede is geschreven en opgesteld door het kabinet Rutte IV onder leiding van minister-president Mark Rutte. Dit jaar zal de Troonrede grotendeels in het teken staan van de vele crises die op Nederland afkomen, met als belangrijkste de energiecrisis en de koopkrachtcrisis. Minister van Financiën Sigrid Kaag heeft al gezegd dat we collectief een stukje armer worden, maar wat kan het kabinet hiertegen doen?

De troonrede van koning Willem-Alexander op Prinsjesdag 2022 is op dinsdag 20 september rond 13.20 uur live te zien op NPO 1, NPO 2 (met gebarentolk) en de livestream via Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's