Nieuwe reportageserie Breuklijnen vanaf maandag te zien op NPO 2

Nieuwe reportageserie Breuklijnen vanaf maandag te zien op NPO 2
Sinan Can verblijft in Europese achterstandswijken

Kijktip :

In de vierdelige reportageserie Breuklijnen gaat Sinan Can naar vier kwetsbare wijken van Parijs, Londen, Stockholm en Brussel. Hij gaat naar die plekken waar de armoede het grootst is en de werkloosheid het hoogst. Een jaar lang verbleef hij op en af in deze zogeheten Shariawijken en no go-zones om te zien of deze enclaves diepe breuklijnen zijn geworden.

Breuklijnen aflevering 1 gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Overheid
Can is benieuwd welke rol de lokale overheid speelt in deze wijken. Hoe houden de inwoners hun hoofd boven water en waar lopen ze tegenaan? In de eerste aflevering aan we naar een banlieue in Parijs. Een jaar lang verbleef Can hier met regelmatige tussenpozen. Hij gaat naar het armste gedeelte van Clichy sous Bois. Met grote verbazing aanschouwt hij de verpauperde flatblokken.

Sloppenwijken
Afrikaanse immigranten vertellen dat de sloppenwijken waar zij vandaan komen nog beter waren dan deze flats. Sinan wil weten hoe het is om onder zulke erbarmelijke omstandigheden te overleven en gaat langs bij een groep Algerijnse criminele illegalen. Ook spreekt Sinan met Sofiane, die in de banlieue woont en voelt dat de Franse waarden vrijheid, gelijkheid en broederschap hier ver te zoeken zijn.

De vierdelige reportageserie Breuklijnen is van maandag 26 tot en met donderdag 29 september dagelijks rond 22.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Breuklijnen terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV