Nieuw programma Dwars door België vanaf zaterdag te zien op NPO 2

Nieuw programma Dwars door België vanaf zaterdag te zien op NPO 2
Arnout Hauben gaat weer op wandeltocht

Kijktip :

Afgelopen zomer was Dwars door de Lage Landen, met Arnout Hauben, Ruben Callens en Philippe Niclaes, een regelrecht kijkcijferkanon. Vanaf zaterdag (1 oktober) is hun serie Dwars door België wekelijks te zien op NPO 2. Dit programma maakten ze toen corona het onmogelijk maakte om door het buitenland te reizen.

Dwars door België aflevering 1 gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Wandelpad
In de eerste aflevering trekken Arnout Hauben en zijn kompanen Ruben en Philippe over de GR 129 van Brugge tot in Aarlen. Dit is het langste bewegwijzerde wandelpad in België. In de bossen van Beernem botst Arnout op een duister geheim: honderd jaar geleden wordt de grootoom van Koningin Mathilde hier in de rug geschoten.

Levend begraven
Daar bleef het niet bij, want deze grootoom werd vervolgens ook nog eens levend begraven. Tot aan de dag van vandaag is de moord in mysterie gehuld. Daarna trekt Arnout richting de Vlaamse Ardennen. De heuvels heten er 'bergen' en roepen herinneringen op aan de heroïsche wielrenners in de Ronde van Vlaanderen.

Het nieuwe programma Dwars door België is vanaf zaterdag 1 oktober wekelijks rond 20.35 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Dwars door België terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV