Zondag op tv: nieuw seizoen CHANSONS! en Media Inside

Zondag op tv: nieuw seizoen CHANSONS! en Media Inside
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 9 oktober

Kijktip :

Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps zijn terug met CHANSONS!. Het programma was vorig jaar zo'n succes dat vrij snel besloten werd een tweede serie te gaan maken. Ook terug op tv: Media Inside met Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 9 oktober.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Comedy: The Grand Budapest Hotel

Comedy Central
19:59 uur

De film The Grand Budapest Hotel vertelt het verhaal van een legendarische hotelmanager van een beroemd Europees hotel. Tussen de oorlogen in raakt hij bevriend met een jonge medewerker, die een vertrouweling van hem wordt.

Slot: De neven van Eus

NPO 2
20:21 uur

Vanavond is de laatste aflevering van het tweede seizoen van De neven van Eus te zien op NPO 2. Schrijver en tv-persoonlijkheid Özcan Akyol sluit zijn reis door Turkije af met een bezoek aan de steeds verder uitdijende hoofdstad van het land: Istanbul. Er wonen ruim twintig miljoen mensen in Istanbul. Voorheen werd de groei aangewakkerd door binnenlandse migranten, in de jaren zeventig, nu zijn het vooral mensen van buitenaf die naar de stad verhuizen. Is Istanbul met al die drukte nog een prettige plek om te wonen? Eus praat met bewoners die hun wijk niet meer herkennen, terwijl de groei ook kansen biedt. Vijf jaar na het eerste seizoen van De neven van Eus vervolgt Akyol zijn zoektocht naar en door Turkije. In een poging de ziel van het immense land te doorgronden reist hij langs verschillende provincies en ontdekt de complexe samenstelling van deze republiek. Waar Akyol in de eerste serie gegidst werd door zijn eigen familie bekijkt hij Turkije deze keer met een bredere blik, geholpen door lokale bewoners.

Terug: CHANSONS!

NPO 1
21:24 uur

Na het enorme succes van het eerste seizoen van CHANSONS!, waarin Rob Kemps en Matthijs van Nieuwkerk Parijs verkenden aan de hand van iconische Franse liedjes, is het programma nu terug met een tweede reeks. Rob en Matthijs zetten de volgende stap in hun missie om het Franse levenslied voor eens en altijd op de kaart te zetten. Net als het eerste seizoen speelt ook deze tweede reeks van CHANSONS! zich af in hun lievelingsstad en tegelijkertijd het mooiste decor van de wereld: Parijs. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen nemen Rob en Matthijs ons mee naar zanger/acteur Yves Montand en zijn vrouw Simone Signoret - één van de beroemdste sterrenkoppels uit de Franse geschiedenis. Verder brengt het duo een bezoek aan het wereldberoemde restaurant Maxim's, waar de jetset dineerde en Édith Piaf legendarische feesten gaf. Achter de Moulin Rouge betreden Rob en Matthijs de bijzondere woning van Boris Vian, de man die het chanson naar een hoger plan tilde. En ook dit seizoen is de platenzaak weer terug, waar Rob en Matthijs zich uitleven op hun favoriete chansons.

Five Live: zenderbaas werkt aan plan B

SBS 6
21:30 uur

De nieuwe komische dramaserie Five Live ging vorige week zondag van start met prima kijkcijfers, maar deze productie - met Linda de Mol en Waldemar Torenstra in de hoofdrollen - kreeg ook veel kritiek. Zet de serie met de tweede aflevering een stijgende lijn in? De meeste kritiek spitste zich toe op twee elementen: Five Live zou saai en smakeloos zijn. Dat laatste kwam vooral naar voren in de scène waarin een parodie op Angela de Jong bijna sterft in de talkshow-studio. In de tweede aflevering krijgen we te zien hoe dit verdergaat. De relatie tussen Roderik en Sara heeft ook nog eens een koelte-record bereikt. Sara wordt door zenderbaas Flip juist dringend verzocht warmer over te komen op de kijker. Intussen werkt Flip aan zijn plan B: hij brengt de jonge talenten Chanel en Younes in stelling. Liz loopt tot haar groeiende frustratie machteloos achter de feiten aan en dat eist zijn tol. Visagist Brenda komt met een voor iedereen onverwachte oplossing. Sara raakt gehecht aan een kip, maar haar staat ook een enorme teleurstelling te wachten.

Terug: Media Inside

NPO 3
21:53 uur

De uitgesproken 'mediadeskundigen' Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen zijn vanaf vanavond terug met een nieuw seizoen van Media Inside. In dit nieuwe seizoen bespreken ze het nieuws, tweets, televisieprogramma's en podcasts live vanuit studio Desmet. Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen keren terug op tv met hun scherpe en uitgesproken blik op de media. Samen met uiteenlopende gasten nemen ze de hoogte- en dieptepunten van de afgelopen week door. Daarnaast heeft Marcel weer zijn rubriek 'Briefje van Marcel' en wordt dit seizoen elke aflevering afgesloten met een ode aan een bijzondere talkshowtafel. In elke aflevering ontvangen Groenteman en Van Roosmalen twee gasten, allebei bekende gezichten uit het Nederlandse medialandschap. Dit seizoen zijn onder anderen Sinan Can, Margje Fikse, Bas Heijne, Nadia Moussaid, Wouke van Scherrenburg, Lauren Verster en Rob de Wijk te gast in de studio. Ook zij laten hun licht schijnen op recente mediagebeurtenissen.

Actuele video's

Meer actuele video's