Hilarische sciencefictionfilm Starship Troopers zaterdag te zien op RTL 7

Hilarische sciencefictionfilm Starship Troopers zaterdag te zien op RTL 7
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

Met films als RoboCop (1987) en Total Recall (1990) liet 'onze' Paul Verhoeven al zien als geen ander satire met sciencefiction te kunnen combineren. Met het hilarische Starship Troopers sloeg hij opnieuw toe. Deze geweldige jaren negentig-klassieker is zaterdag te zien op RTL 7 en je kunt Starship Troopers streamen via Google Play en iTunes.

Het verhaal
In de toekomst krijgen de mensen alleen burgerrechten als ze genoeg geld hebben of hun dienstplicht hebben vervuld. Een groep scholieren besluit na hun examen in het leger te gaan. Carmen wil het liefst een ruimteschip besturen, Johnny wil het liefst Carmen en Dizzy wil het liefst Johnny. Terwijl Carmen de opleiding voor piloot volgt, komen Johnny en Dizzy bij de infanterie terecht en wordt hun telepathische vriend Carl bij de geheime dienst ingedeeld. Een verschrikkelijke oorlog met insectenplaneet Klendathu zal deze voormalige klasgenoten opnieuw bij elkaar brengen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Met Starship Troopers levert Verhoeven keihard en cynisch commentaar op de Amerikaanse fascinatie voor wapens, het leger en zinloze oorlogen. Daardoor werd deze film lang niet door iedereen in de Verenigde Staten goed ontvangen, maar inmiddels geldt Starship Troopers als een echte cultklassieker. Het acteerwerk, het scenario, de typische jaren negentig-effecten: het is allemaal 'lekker' fout. Verhoeven slaagt er echter opnieuw in om de kijker van begin tot eind te vermaken.

Cast
Naast Casper Van Dien (Sleepy Hollow) en Dina Meyer (Saw) zijn ook Denise Richards (Wild Things), Jake Busey (Enemy of the State) en Neil Patrick Harris (The Matrix Resurrections) te zien in Starship Troopers. Deze film is geregisseerd door Paul Verhoeven (Zwartboek).

Starship Troopers (1997) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is zaterdag 15 oktober om 20.00 uur te zien op RTL 7. Genre: actie, comedy, sciencefiction. Speelduur: 129 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's