Nieuw seizoen Hij, zij, hen (voorheen Hij is een zij) start dinsdag op NPO 3

Nieuw seizoen Hij, zij, hen (voorheen Hij is een zij) start dinsdag op NPO 3
Ook aandacht voor non-binaire personen

Kijktip :

Dinsdag (18 oktober) begint een nieuw seizoen van Hij, zij, hen op NPO 3. Presentator Jan Kooijman ontmoet transgenderpersonen in hun dagelijks leven en bij hun transitie. Dat is een lange weg met veel ups en downs. Het programma heette voorheen Hij is een zij.

Hij, zij, hen gemist? kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Buddies
Nieuw in dit seizoen is dat prominente transgenderpersonen als zanger Sam Bettens (trans man), acteur Thorn de Vries (non-binair) en Tweede Kamerlid Lisa van Ginneken (trans vrouw) de deelnemers gaan bijstaan tijdens hun transitieproces. De drie buddies delen hun eigen ervaringen en praten openhartig over onder andere acceptie, reactie van de omgeving en hun transitie.

Deelnemers
De 50-jarige Nathan werkt al zijn halve leven bij de politie waar ze hem nog kennen als vrouw. Nathan weet al jaren dat hij in transitie wil naar man, maar uit angst voor de reacties houdt hij zijn gevoelens voor zichzelf. Inmiddels is hij sinds vijf jaar in transitie naar man. Daniel (19) worstelt al jaren met hun genderidentiteit. Voor nu voelt Daniel zich comfortabel bij het label non-binair, omdat dit hen de ruimte geeft om verder op zoek te gaan naar zichzelf. En dat blijft een ingewikkelde zoektocht.

Het nieuwe seizoen van Hij, zij, hen is vanaf dinsdag 18 oktober wekelijks rond 21.20 uur te zien op NPO 3. Je kunt alle afleveringen van Hij, zij, hen terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's