NEC - Fortuna Sittard live op tv (eerste ronde KNVB Beker)

Clash tussen Eredivisieclubs

Sport :

In de eerste ronde van de KNVB Beker staat meteen een clash tussen twee Eredivisionisten op het programma. Woensdag (19 oktober) is de wedstrijd NEC - Fortuna Sittard vanaf 21.00 uur live te zien op ESPN en het open kanaal van FOX.

Lees hier op welk kanaal FOX te vinden is bij jouw tv-aanbieder en op welk kanaal ESPN zit.

Aan elkaar gewaagd
We mogen verwachten dat NEC en Fortuna Sittard, net als in de Eredivisie, aan elkaar gewaagd zijn. Na tien speelrondes is het verschil tussen de twee ploegen slechts één punt. Fortuna Sittard staat knap op de tiende plaats met elf punten; ze speelden afgelopen weekend met 0-0 gelijk tegen RKC Waalwijk. NEC verloor met 2-0 van Sparta en volgt met tien punten.

Eerdere ontmoeting
Dit seizoen speelden NEC en Fortuna Sittard ook al tegen elkaar in de Eredivisie. Op 10 september kwam Fortuna op bezoek in Nijmegen, waar het in de 71ste minuut op voorsprong kwam via Oğuzhan Özyakup. In de slotfase kreeg Fortuna-speler Doğan Erdoğan een rode kaart, waarna Pedro Marques diep in de blessuretijd de gelijkmaker scoorde.

De wedstrijd NEC - Fortuna Sittard is woensdag 19 oktober om 21.00 uur live te zien op ESPN en FOX. De voorbeschouwing op beide zenders begint om 20.00 uur, de samenvatting volgt op Gids.tv.