Vanavond op tv: Secret Duets, PSV - Arsenal, Sturm Graz - Feyenoord (Europa League)

Vanavond op tv: Secret Duets, PSV - Arsenal, Sturm Graz - Feyenoord (Europa League)
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 27 oktober

Kijktip :

Vanavond komen er weer verschillende Nederlandse clubs in actie in de Europa League. Maar ook als je niet van voetbal houdt kun je zeker genieten van een mooie tv-avond. Zo wordt er onder meer een bijzondere documentaire uitgezonden, en gaat het tweede seizoen van Secret Duets van start. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 27 oktober.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: PSV - Arsenal (Europa League)

Veronica
18:00 uur

Voorbeschouwing en vanaf 18.45 uur live verslag van de wedstrijd PSV - Arsenal in Groep A van de Europa League. Het duel is live te zien op Veronica en ESPN 2 en online op KIJK.nl en de livestream via Gids.tv. De clash tussen PSV en Arsenal volgt een week na de eerste ontmoeting tussen de nummers één en twee van Groep A. Het duel in Londen stond in eerste instantie gepland voor donderdag 15 september, maar in verband met het overlijden van Queen Elizabeth II en de bijbehorende herdenkingsdiensten werd die wedstrijd afgelast. Vorige week won Arsenal met 1-0 in het Emirates Stadium. Daarmee heeft Arsenal de koppositie in Groep A nog verder verstevigd. De Gunners hebben de maximale score van twaalf punten uit vier wedstrijden en lijken al vrijwel zeker van groepswinst - of kan PSV daar nog een stokje voor steken? De Eindhovenaren volgen met zeven punten uit vier wedstrijden én een uitstekend doelsaldo.

Start: War of the Worlds seizoen 3

FOX
20:00 uur

Vanaf vanavond is het derde seizoen van de populaire sciencefictionserie War of the Worlds te zien op de Amerikaanse seriezender FOX. Elke week kunnen we om 20.00 uur genieten van een dubbele aflevering van deze spannende serie. In het eerste seizoen maakten we kennis met astrofysicus Catherine Durand, werkzaam bij het Institut de radioastronomie millimétrique in Grenoble. Ze slaagt erin een gegevensoverdracht te ontvangen van buitenaardse wezens in een ander sterrenstelsel. Een paar dagen nadat ze deze informatie aan de wereld heeft onthuld, wordt de bevolking vernietigd. Slechts een handvol mensen is ontsnapt en probeert te overleven, gevolgd door buitenaardse wezens. Dat gaat natuurlijk met de nodige tegenslagen. Het derde seizoen begint met een bijzonder incident: mensen over de hele wereld ervaren hallucinaties. Ondertussen neemt MI5-agent Zoe contact op met Bill voor antwoorden en Catherine Durand detecteert ongebruikelijke activiteit van een zwart gat.

Terug: Secret Duets

RTL 4
20:30 uur

Vanavond begint het tweede seizoen van Secret Duets op RTL 4. Onder leiding van presentator Jamai Loman proberen vier bekende panelleden te raden welke mysterieuze, bekende gast de andere helft van een duet zingt. Kun je een bekende herkennen op basis van diens zangstem? Elke aflevering zingen vier bekende panelleden hun eigen duet met een mysterieuze, bekende gast. Zij weten alleen niet wie dit is, want de muur scheidt het panellid van de secret singer. Alles draait om één vraag: wie staat er aan de andere kant van de muur? Op basis van de stem van hun zangpartner én verschillende hints moeten de panelleden de mysterieuze gast zien te ontmaskeren. Dat levert hilarische situaties op, want de panelleden kunnen er soms compleet naast zitten. Ook dit seizoen zijn weer een aantal bekende gast-panelleden opgetrommeld, onder wie Esmée van Kampen, Romy Monteiro en Eva Simons.

Romantische comedy: A Good Year

NET 5
20:30 uur

In de romantische comedy A Good Year vertrekt de Londense bankier Max Skinner voor het afhandelen van een erfenis naar de Provence in Frankrijk. Zijn oom Henry laat hem een landgoed en een aangrenzende wijngaard na, maar Max wil alles zo snel mogelijk verkopen. Eenmaal in Frankrijk aangekomen, ontmoet hij de mooie Fanny. Wat begint als een kort zakenbezoek, loopt al snel uit tot een veel langer verblijf. Maar dan komt plots Christie op de proppen die beweert een buitenechtelijk kind van Henry te zijn.

Live: Sturm Graz - Feyenoord (Europa League)

Veronica
20:55 uur

Direct na PSV - Arsenal gaat de Europa League-avond verder met de volgende Nederlandse club. In Groep F staat het duel Sturm Graz - Feyenoord op het programma. De wedstrijd is om 21.00 uur live te zien op Veronica en ESPN 2 en online op KIJK.nl en de livestream via Gids.tv. Feyenoord zal vol zelfvertrouwen naar Oostenrijk afreizen, want de eerste ontmoeting met Sturm Graz kende een droomscenario voor de Rotterdammers. In de Kuip leidde Feyenoord op 15 september bij rust al met 4-0. In de tweede helft kwamen er nog twee treffers bij en de Feyenoord-fans konden huiswaarts keren met een 6-0 monsterzege op zak. De zege bezorgt Feyenoord in ieder geval voorlopig de koppositie op doelsaldo, want het is enorm spannend in Groep F van de Europa League. De vier ploegen staan na vier speelrondes allemaal op vijf punten. Bij winst kan Feyenoord dus een grote stap zetten richting de knock-outfase van de Europa League. Kunnen ze ook in Oostenrijk van Sturm Graz winnen?

Docu: Code Groen

NPO 2
22:20 uur

De bijzondere documentaire Code Groen schetst een portret van mannen en vrouwen in oranje pakken die om uiteenlopende redenen veelal alles zijn kwijtgeraakt. Schoffelend in onze parken en plantsoenen proberen ze hun leven weer op de rails te krijgen. In fluorescerende, oranje pakken kruipen ze op hun knieën door het groen. Ze zijn fysiek of mentaal niet voor honderd procent inzetbaar op de arbeidsmarkt en ook voor henzelf is het code oranje. Terwijl ze onze parken en perken leefbaar houden, proberen ze hun leven weer op de rails te krijgen en richting code groen te bewegen. Dat blijkt geen sinecure. De toegewijde Leslie heeft grote moeite om de juiste keuzes te maken in zijn leven. Amina, een uit Syrië gevluchte moeder, werkt zo hard mogelijk en hoopt zo haar oorlogstrauma te kunnen vergeten. En Anton verloor zijn vrouw toen zij op vakantie overleed, maar bleef nog jaren met haar getrouwd doordat de administratieve rompslomp maar niet op orde kwam. En dan is er begeleider Theo, hij geeft niet op.

Actuele video's

Meer actuele video's