Vanavond op tv: nieuw seizoen De kijk van Koolhoven, The Handmaid's Tale seizoen 4

Vanavond op tv: nieuw seizoen De kijk van Koolhoven, The Handmaid's Tale seizoen 4
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 11 november

Kijktip :

Vanavond begint het nieuwe seizoen van De kijk van Koolhoven, waarin regisseur Martin Koolhoven diverse genres bespreekt. Verder onder meer het vierde seizoen van The Handmaid's Tale op FOX. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 11 november.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Start: The Handmaid's Tale seizoen 4

FOX
20:00 uur

Vanaf vanavond is het vierde seizoen van de immens populaire en veelgeprezen Amerikaanse dramaserie The Handmaid's Tale te zien op FOX. In de eerste aflevering van het vierde seizoen is de gewonde June Osborne (de echte naam van Offred) samen met enkele andere Handmaids op de vlucht. De dames kunnen schuilen op een boerderij. Ondertussen probeert Lawrence in Gilead de doodstraf te ontlopen. Aunt Lydia is geschokt, omdat er 86 kinderen verdwenen zijn.

Terug: De kijk van Koolhoven

NPO 3
20:25 uur

Vanaf vanavond is Martin Koolhoven terug met een nieuw seizoen van De kijk van Koolhoven. Wat hebben filmklassiekers als Rebel Without a Cause (1955), The Graduate (1967), American Graffiti (1973) en Stand by Me (1986) met elkaar gemeen? Het zijn films over volwassen worden, of coming of age-films, zoals de Engelsen het zeggen. Het begrip ‘coming of age’ is eigenlijk onvertaalbaar, want ‘meerderjarig worden’ dekt de lading niet.

Start: Evil seizoen 1

SBS 9
20:30 uur

Vanavond gaat de populaire Amerikaanse thrillerserie Evil van start op SBS9. Elke vrijdagavond kun je vanaf 20.30 uur genieten van een dubbele aflevering van deze bloedstollend spannende serie met een Nederlands tintje. De katholieke kerk huurt forensisch psycholoog Kristen Bouchard in om te bepalen of een seriemoordenaar bezeten is door de duivel of slechts een psychopaat is. Kristen ontdekt dat ze aanleg heeft voor het werk en komt permanent in het team terecht samen met priester in spe David Acosta en aannemer Ben Shakir.

Meer dan goud: Michael Boogerd

NPO 1
21:25 uur

Vorige week ging het derde seizoen van Meer dan goud van start met een aflevering die volledig in het teken stond van Marianne Timmer. Deze week gaat het programma verder met een episode over wielrenner Michael Boogerd. Wielerheld Michael Boogerd vertelt over de zware druk die hem als kind werd opgelegd. Over het vaderschap en de paniekaanvallen waarvoor hij zeven weken werd opgenomen. En voor het eerst zien we sporters onder elkaar praten over dopinggebruik.

Filmdrama: Help

NPO 3
22:55 uur

Op NPO 3 is vanavond het aangrijpende filmdrama Help te zien. Sarah is een toegewijde verpleegster in een verpleegtehuis. Wanneer de COVID-19 pandemie uitbreekt, ziet ze met lede ogen aan hoe de ene na de andere patiënt overlijdt aan het virus. Sarah maakt zich vooral veel zorgen om Tony, een jonge man die lijdt aan een vroege vorm van dementie. Omdat ze er niet aan moet denken hem te verliezen, ontvoert ze Tony uit het verpleegtehuis.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV