The Handmaid's Tale

We will bear no more

The Handmaid's Tale is een Amerikaanse dystopische dramaserie, gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1985 van Margaret Atwood.

Dystopische toekomst
De serie vindt plaats in een dystopische toekomst na een Amerikaanse burgeroorlog. In die wereld zijn door milieuvervuiling nog maar weinig vrouwen vruchtbaar. Vrouwen die nog wel vruchtbaar zijn, verliezen al hun rechten en krijgen een nieuwe naam.

Offred
Het hoofdpersonage in The Handmaid's Tale is June, gespeeld door Elisabeth Moss. Zij krijgt na haar gevangenschap de naam 'Offred'. Die verwijst naar de naam van haar commandant, Fred. Offred wordt tot seksuele dienstbaarheid gedwongen.

Gevaar
The Handmaid's Tale vindt plaats in een angstaanjagende samenleving. Met gevaar voor haar leven verplaatst Offred zich tussen de commandanten, hun wrede vrouwen en haar mede-dienstmeisjes. Haar enige doelen zijn overleven en het terugvinden van haar dochter, die van haar is afgenomen.

Videoland
De serie is in eerste instantie te zien via streamingdienst Hulu. In Nederland heeft video-on-demandplatform Videoland de uitzendrechten gekocht.

Tags: VROUWEN, BURGEROORLOG, MILIEUVERVUILING, ROMAN, VIDEOLAND, DOCHTER, GEVANGENSCHAP, COMMANDANT, SERIE, DRAMASERIE, SAMENLEVING, OVERLEVEN, GEVAAR, ELISABETH MOSS, TOEKOMST, THE HANDMAID'S TALE, HULU, VRUCHTBAAR

MEER The Handmaid's Tale