Recensie: In Casa Coco zijn Rotterdammers op nietszeggende tropische vakantie

Recensie: In Casa Coco zijn Rotterdammers op nietszeggende tropische vakantie
Met Gerard Cox en Joke Bruijs

Film :

Vanaf donderdag 10 november draait de nieuwe film Casa Coco in de Nederlandse bioscopen. Het is een feest voor de Rotterdamse kijker of de mensen die Rotterdam een warm hart toedragen, want Rotterdamser krijg je een film niet. Nou ja: behalve De Marathon dan misschien. Lees hier de filmrecensie van Casa Coco.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Pension op Bonaire
Het verhaal gaat over de Rotterdamse pensionhoudster Pleun op Bonaire die na vele jaren haar jeugdliefde Toon weer tegenkomt op het eiland als hij met een groep vrienden op vakantie gaat. Net wanneer Pleun en Toon nader tot elkaar komen, ontdekt Toon dat het voortbestaan van Casa Coco aan een zijden draadje hangt.

Gerard Cox, Gijs de Lange en Richard Groenendijk in 'Casa Coco'. Bron: WW Entertainment

Beoordeling van Gids.tv: ★★

Entertainment-score: 52% | IMDb ★ 5,1

Casa Coco is een extreem goed voorbeeld van hoe de Nederlandse cinema van vandaag de dag in elkaar zit: geef een rits BN'ers - die toevallig dit keer ook bijna allemaal Rotterdamse roots hebben - een paar weken zon en een matig script en er rolt een dertien-in-een-dozijn romcom uit. Nota bene van de hand van regisseur Bob Wilbers, die met een van zijn drie films in 2022 toch wel een gooi gaat doen naar de titel 'wanproduct van het jaar'. Het feit dat de film naar een idee is van Lucio Messercola, die met meesterwerken als De grote Sinterklaasfilm ook een gooi gedaan zou kunnen hebben naar die prijs, zegt eigenlijk voldoende. Op het acteerwerk is weinig aan te merken: het zien van Gerard Cox, Joke Bruijs, grand dame Loes Luca en de ons helaas veel te vroeg ontvallen Gijs de Lange brengt automatisch een gigantische glimlach op je gezicht. Voor de liefhebbers kan deze film echt een uitstekend avondje uit zijn, voor de liefhebbers van een goede film verre van. Eén ster voor de cast én eentje voor het lekkere sfeertje: 2 sterren.

Cast
Naast Gerard Cox (Toen was geluk nog heel gewoon) en Joke Bruijs (De K van Karlijn) spelen ook Richard Groenendijk, Gijs de Lange (Snor) en Loes Luca (Mi Vida) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Bob Wilbers (De expeditie van familie Vos).

Vanaf 10 november 2022 is Casa Coco te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: komedie. Tijdsduur: 88 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's