Vanavond op tv: Start van De Oranjewinter en slotaflevering Five Live

Vanavond op tv: Start van De Oranjewinter en slotaflevering Five Live
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 20 november

Kijktip :

Vanavond kun je op SBS 6 kijken naar de eerste uitzending van De Oranjewinter. Verder onder meer de laatste uitzending van College Tour met componist Ludovico Einaudi en de slotaflevering van de komische dramaserie Five Live. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 20 november.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Start: De Oranjewinter

SBS 6
18:58 uur

In de zomer van 2021, tijdens het EK voetbal, was De Oranjezomer een gigantisch succes. Het leidde zelfs tot het idee om met Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp een dagelijkse talkshow te maken. Dit groeide uit tot Vandaag Inside. Vanaf vanavond is de 'nieuwe' talkshow De Oranjewinter te zien, ter gelegenheid van het WK voetbal in Qatar.

Lange start
De eerste uitzending begint vanavond om 19.00 uur op SBS6 en vormt de extra lange aftrap van het toernooi in Qatar. Anderhalf uur lang zullen Derksen, Genee en Van der Gijp praten over het WK - waar Oranje maandag 21 november voor het eerst in actie komt. Na vanavond is De Oranjewinter zeven dagen per week om 21.55 uur te zien op SBS6.

Contact met Qatar
In de studio wordt met wisselende gasten het WK besproken, maar daarnaast is ook aandacht voor de actualiteit - het format dat we inmiddels kennen van Vandaag Inside. Verder wordt er vaak geschakeld met Noa Vahle in Qatar. De dochter van Linda de Mol is samen met Joey Dekker afgereisd naar het oliestaatje om verslag te doen van de ontwikkelingen aldaar.

Nieuw: Isola di Beau

RTL 4
20:08 uur

Het seizoen van Weet ik veel is afgelopen, maar ook vanaf vanavond hebben we elke zondag een portie Beau van Erven Dorens. In het nieuwe programma Isola di Beau ontvangt de presentator bekende Nederlanders in Italië.

Sardinië
Op het prachtige eiland Sardinië gaat Van Erven Dorens elke week in gesprek met twee bekende Nederlanders. Onder anderen Monica Geuze, Olcay Gulsen, John van den Heuvel, Martijn Krabbé, Bridget Maasland en Hanna Verboom zijn de komende weken te gast in het interviewprogramma.

Eerste aflevering
In de eerste aflevering ontvangt Van Erven Dorens al een opvallend duo: Diederik Ebbinge en Matthijs de Ligt. Ebbinge kennen we als acteur uit de serie De Luizenmoeder en van programma's als Promenade en Kiespijn. De Ligt is één van de beste spelers van Nederland; de verdediger speelde eerder voor Ajax en Juventus en is nu in dienst bij Bayern München.

College Tour: Ludovico Einaudi

NPO 2
20:19 uur

Het seizoen van College Tour sluit vanavond af met de laatste aflevering. In deze slotaflevering ontvangt Twan Huys een internationale ster: componist Ludovico Einaudi. Samen met een zaal vol studenten wordt de Italiaan geïnterviewd.

Intouchables
De muziek van de Italiaanse componist Ludovico Einaudi scoort miljoenen streams op Spotify en zijn werk is te horen in Oscarwinnende films als Intouchables (2011) en Nomadland (2020). Einaudi is de koning van de rustige en therapeutische muziek. De natuur speelt een belangrijke rol in het werk van de Italiaan, die zich grote zorgen maakt om klimaatverandering.

ARIA: finale

NPO 1
20:23 uur

Vanavond is het tijd voor de grote finale van ARIA, het programma waarin we op zoek gaan naar het grootste operatalent van Nederland. Sílvia Sequeira, Pim van Drunen en Mira Alkhovik gaan voor de laatste keer de strijd met elkaar aan. Wie wordt de winnaar van het tweede seizoen van ARIA?

Opleiding
De jury is op zoek naar een leergierige alleskunner en noemde Sílvia een zangeres met een grote ziel, Pim verraste de jury met zijn ontwikkeling gedurende de shows en Mira's flexibiliteit en multi-inzetbaarheid werden geroemd. Wie wordt het nieuwe operatalent van Nederland en wint de felbegeerde opleiding aan De Opera Studio van De Nationale Opera?

Slot: Five Live

SBS 6
21:28 uur

Na een aantal spraakmakende weken komt vanavond de komische dramaserie Five Live ten einde. De serie van Linda de Mol begon met goede kijkcijfers, maar was vanaf de eerste aflevering omgeven door controverse. Dat zorgde voor dalende cijfers. Toch wordt er gespeculeerd over een tweede seizoen.

Coma
Nu de kans bestaat dat tv-recensente Ellen ontwaakt uit haar coma maakt iedereen zich zorgen over wat zij precies heeft gehoord en van wie. Stagiaire Honey neemt afscheid, maar blijkt een explosieve eindverrassing achter te hand te hebben. Sara en Roderik krijgen het aan de stok met een ouder-stel van de school van Pieter.

Maatregel
Roderik besluit tot een onconventionele maatregel, die hem en Sara duur zal komen te staan. Tijdens de begintune van de laatste uitzending van het seizoen, worden ze pijnlijk met de optelsom van hun daden en gedrag geconfronteerd. Komt er een zenuwslopende cliffhanger aan het eind van dit eerste seizoen van Five Live?

Andere Tijden Sport: de voetballer Louis van Gaal

NPO 1
22:19 uur

Louis van Gaal staat voor zijn laatste kunstje: als bondscoach van Oranje op jacht naar wereldgoud in Qatar. Maandag (21 november) speelt Oranje de eerste wedstrijd tegen Senegal. Vanavond is in Andere Tijden Sport aandacht voor de voetbalcarrière van Van Gaal als speler.

Rondreis
Van zijn voetbaljaren weten we weinig. Wat was hij voor speler? Huisde in de speler al een coach? We vonden bijzondere oude beelden en maakten een rondreis langs oud-ploeggenoten van het kampioenselftal van RKSV De Meer in 1970.

René van der Gijp
René Desaeyere (Royal Antwerp FC), Leo Driessen (journalist, collega op de Don Bosco LTS), Pier Tol (AZ), Bas van Noortwijk én René van der Gijp (beiden Sparta) komen aan het woord. Zo ontspint zich een kleurrijk verhaal over een kleurrijk voetballer. Maar klopt het ook? Het laatste oordeel is aan de bondscoach zelf.

Start: The Dark Heart

Canvas
22:22 uur

Vanavond gaat de nieuwe Zweedse misdaadserie The Dark Heart (originele titel: Mörkt hjärta) met een dubbele aflevering van start op Canvas. In de serie volgen we Tanja, die bij de politie actief is bij de afdeling Vermiste Personen.

Vermiste vader
Sanna Ljungqvist wil na haar studies de boerderij van haar vader overnemen. Ze wordt er verliefd op Marcus. Maar een lange vete tussen beide families maakt dat Sanna's vader Bengt tegen de relatie is. Tanja Thorell is de COO van de plaatselijke afdeling van Missing People. Ze ontmoet een jonge vrouw wier vader al meer dan twee jaar vermist is. Tanja zweert dat ze de vermiste vader, Bengt genaamd, zal vinden.

Woede
In de tweede aflevering is te zien hoe Bengt de moderniseringsplannen van Sanna goedkeurt, op voorwaarde dat ze haar relatie met Marcus beëindigt. Maar Sanna is zwanger en kiest voor Marcus, tot grote woede van haar vader. Ze trekt in bij Marcus, en samen beseffen ze dat één persoon hun toekomst in de weg staat: haar vader. Tanja Thorell is bezig met haar zoektocht en komt uit bij de boerderij van de familie Ljungqvist.

Actuele video's

Meer actuele video's