Serierecensie: Wednesday is maf Burton avontuur met de volledige familie Addams

Serierecensie: Wednesday is maf Burton avontuur met de volledige familie Addams
Met Scream-ster Jenna Ortega

Film :

Vanaf 23 november is de serie Wednesday te zien op Netflix. Je kan alleen maar enthousiast worden als Wednesday, Pugsley, Morticia, Gomez, Oom Fester en The Thing in een nieuwe jas worden gestoken, en nog wel door de 'master of weirdness' Tim Burton. Die Burton-jas ruikt in de serie naar dodelijke sarcasme en wraak. Lees hier de filmrecensie van Wednesday.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Nimmermeer Academie
Wednesday Addams is slim, sarcastisch en een héél klein beetje dood vanbinnen. Ze onderzoekt een reeks moorden terwijl ze nieuwe vrienden en vijanden maakt op de duistere Nimmermeer Academie.

Actrice Jenna Ortega in de serie 'Wednesday'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 75% | IMDb ★ 8,3

Halloween ligt al een klein maandje achter ons, maar Netflix viert een dikke afterparty met deze bijzondere serie. Is deze spin-off serie de moeite waard? Actrice Jenna Ortega (Scream) zet als Wednesday Addams een ijzersterk personage neer, dat trouw blijft aan de The Addams Family-films uit de jaren '90. Tegelijkertijd weet ze ook haar eigen inktzwarte draai aan Wednesday als puber te geven die te maken krijgt met puberproblemen, maar ook met nieuwe avonturen en vriendschappen. Actrice Christina Ricci - die de beroemde dochter in de film uit 1991 speelde - doet mee, maar dit keer wel in een totaal andere rol: lerares Marilyn Thornhill. In de kern draait de serie om een aantal lugubere moorden die opgelost moeten worden, en dat houdt de boel nog wel spannend. Voor fans een must-see. Vier sterren.

Cast
Naast Jenna Ortega (The Fallout) en Gwendoline Christie (The Sandman) zijn ook Riki Lindhome (Knives Out), Jamie McShane (Mank), Catherine Zeta-Jones (The Terminal), Hunter Doohan (What/If), Luis Guzmán (Alone at Night) en Christina Ricci (The Addams Family) te zien in deze serie. Deze productie is gemaakt door Alfred Gough, Miles Millar en Tim Burton (Edward Scissorhands).

Vanaf 23 november 2022 is de serie Wednesday te zien op Netflix. Deze serie bevat 8 afleveringen van ongeveer 45 minuten. Genre: Misdaad, Horror, Komedie, Familie.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV