Recensie: Medieval is tenenkrommende en historisch zwarte hit op Netflix

Recensie: Medieval is tenenkrommende en historisch zwarte hit op Netflix
Met Ben Foster en Michael Caine

Film :

Vanaf 26 november staat de film Medieval op Netflix. Blijkbaar heeft zelfs een geweldige acteur als Michael Caine zich verlaagd tot een film die zo nu en dan een spannend moment brengt, maar waar je vooral met kromme tenen naar zit te kijken. Lees hier de recensie van Medieval.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Lord Boresh
In de Boheemse 14de eeuw is Jan Žižka de militair leider van een groep huurlingen die het vieze werk voor de adel opknappen, in het bijzonder voor Lord Boresh. Hun nieuwe opdracht is om Boresh op tijd in Praag te krijgen om de inhuldiging van de nieuwe koning Wenceslaus veilig te stellen.

Beoordeling van Gids.tv: ★½

Entertainment-score: 33% | IMDb ★ 5,7

Een zoon wordt buiten beeld afgeslacht en een vader moet hem lossnijden: zo'n onnodige dood is een teken dat je naar een slechte film aan het kijken bent. Medieval is zo'n slechte film, die zelf bij de dood van een belangrijk personage niet de gevoelens opwekt die het zo moeten opwekken. Eén van de weinige lichtpuntjes van deze film is dan wel de rol van Michael Caine. Toegegeven: het is zeker niet zijn beste rol. Maar als hij dan zijn gezicht laat zien, dan gebeurd er wel echt wat. Helaas lijkt Caine ook maar op een half contract te zijn aangenomen - logisch, als we naar het niveau van de film kijken - dus heel vaak komt dat niet voor. Een film die zo nu en dan een momentje van spanning heeft, maar verder weinig memorabel is. Als je hem gezien hebt, ben je hem vergeten. 1,5 ster.

Cast
Naast Ben Foster (Hustle) en Michael Caine (The Dark Knight) spelen ook Sophie Lowe (Adore), Til Schweiger (Atomic Blonde) en Matthew Goode (The King's Man) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Petr Jákl (Ghoul).

Roland Moller in 'Medieval'. Bron: Netflix

Vanaf 26 november 2022 is Medieval te kijken op Netflix. Genre: drama, historie, actie. Tijdsduur: 126 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV