Vanavond op tv: halve finale Masked Singer, slotstuk André Rieu: Welcome to my World,

Vanavond op tv: halve finale Masked Singer, slotstuk André Rieu: Welcome to my World,
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 16 december

Kijktip :

Deze vrijdag staat de halve finale van The Masked Singer op het programma. Wat zijn de laatste pakken die voor de finale de show moeten verlaten? Verder: de laatste aflevering van de André Rieu special en een geschiedenisprogramma van Eddy Keur. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 16 december.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Slot: André Rieu: Welcome to my World

NPO 1
19:03 uur

Vrijdag komt er een einde aan de reeks André Rieu: Welcome to my World. In de laatste aflevering zien we zien we André op het ijs, namelijk op de schaatsbaan in Breda. Daar repeteert hij met veertig schaatsers de Schaatsenrijderswals. André en echtgenote Marjorie spelen zoals elk jaar in deze tijd graag Kerstman en geven het orkest kerstcadeautjes. The Golden Voices of Gospel zorgen dat het dak eraf gaat tijdens een feestelijk concert in André's prachtige Winterpaleis.

The Masked Singer: halve finales

RTL 4
20:00 uur

Vrijdag staat er weer een nieuwe aflevering van The Masked Singer op het programma. De halve finale van het programma betekent ook de start van de sing-offs en de super sing-off, waarbij de eerste plekken voor de finale kunnen worden bereikt. Vorige week namen we afscheid van de Zeemeermin, waardoor er nog zes 'singers' in de race zijn. Drie gaan er deze aflevering direct door naar de finale, drie mogen in de super sing-off nog strijden om één plek.

Live: wereldbeker schaatsen Calgary, dag 1

NPO 3
20:23 uur

Live verslag van de vierde wereldbekerwedstrijd schaatsen op de langebaan, opnieuw in het Canadese Calgary. Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 december. Online kun je het schaatsen kijken bij onder meer NOS.nl en de livestream via Gids.tv.

Tijdschema: dag 1

  • 20.30 uur: 1.500 meter (mannen)
  • 21.10 uur: 500 meter (vrouwen)
  • 21.49 uur: 5.000 meter (vrouwen)
  • 22.52 uur: team sprint (mannen)

Komediefilm: Forrest Gump

Paramount Network
20:30 uur

Tom Hanks levert in Forrest Gump een verbazingwekkende acteerprestatie als Forrest, een gewone man wiens simpele onschuld een generatie belichaamd.

Meer dan goud: Nicolien Sauerbreij

NPO 1
21:29 uur

Vanavond is het tijd voor de laatste aflevering van Meer dan goud, het programma waarin oud-medaillewinnaars vertellen over hun ervaringen in de topsport en daarbuiten. Nicolie Sauerbreij staat centraal in de aflevering.

Special: De Nieuwe Getuigen van Auschwitz

NPO 2
22:19 uur

Toen NPO radio-dj Eddy Keur ooit tijdens een radiospelletje vroeg wie het dagboek van Anne Frank had geschreven gaf een jonge luisteraar het verbijsterende antwoord: "Annie M.G. Schmidt". Een confronterend antwoord voor Eddy, zeker gezien zijn persoonlijke connectie met de Holocaust. Daarom maakte hij De nieuwe getuigen van Auschwitz, vrijdag te zien.

Actuele video's

Meer actuele video's