Recensie: Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody is Hallmark-verhaal voor échte fans

Recensie: Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody is Hallmark-verhaal voor échte fans
Van de makers van Bohemian Rhapsody

Film :

Vanaf 22 december is de film Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody te zien in de bioscopen. Op 11 februari 2012 overleed de 48-jarige Whitney Houston in een badkuip in het Beverly Hilton Hotel in Beverly Hills. Een portret van haar leven is in deze film te zien. Lees hier de filmrecensie van Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

'Greatest Love of all'
De vrolijke, emotionele, hartverscheurende viering van het leven en de muziek van zangeres Whitney Houston, de grootste vrouwelijke R&B popzangeres aller tijden. Haar bijzondere reis van onbekendheid naar legendarische superster.

Actrice Naomi Ackie (Whitney Houston) in de film 'Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody'

Beoordeling van Gids.tv: ★★½

Entertainment-score: 65% | IMDb ★ 7,2

Met twee sterke documentaires: Whitney: Can I Be Me (2017) en Whitney (2018) waren er weinig geheimen meer over het leven van Whitney. De vraag was dan ook: gaat deze film iets toevoegen? Deze productie start gelukkig goed, als het nummer 'Greatest Love of All' gelijk voor kippenvel zorgt. De beroemde optredens tijdens de Super Bowl van 1991 en de American Music Awards van 1994 zijn mooi in beeld gebracht, met actrice Naomi Ackie die héél soms het niveau van de echte Houston aantikt. I Wanna Dance with Somebody is een opgeschoonde en luxe Hallmark-achtige productie geworden, zoals familie Houston het waarschijnlijk graag ziet. Geen verrassingen en weinig rauwe randen. Toch mogen echte fans dit niet missen. Tweeënhalve ster.

Cast
Naast Naomi Ackie (Lady Macbeth) en Ashton Sanders (Judas and the Black Messiah) zijn ook Stanley Tucci (Supernova) en Nafessa Williams (Burning Sands) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Kasi Lemmons (Luke Cage).

Vanaf 22 december 2022 is de film Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: biografie, drama, muziek. Tijdsduur: 146 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's