Woensdag in Op1: hoe de energiecrisis Nederland in de tang heeft

Woensdag in Op1: hoe de energiecrisis Nederland in de tang heeft
Dit zijn de gasten van Op1 van woensdag 21 december

Kijktip :

Woensdagavond presenteren Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op woensdag 21 december.

Onderwerpen Op1 van woensdag 21 december

  • Het is een van de grootste problemen van dit moment: de energiecrisis. Steeds meer Nederlanders hebben moeite met het hoofd boven water te houden. Onderzoeksjournalist Julia Bokdam zag dat het tot grote woede en machteloosheid leidt. Zeven weken werkte ze undercover bij een energiemaatschappij en merkte hoe de energiecrisis Nederland in de tang heeft. Vanavond in Op1 vertelt ze erover.

  • Poetin gaat vol door met de oorlog, blijkt uit zijn ‘grote aankondiging’. Terwijl Zelensky voor het eerst sinds de oorlog is uitgebroken Oekraïne heeft verlaten: hij ontmoet Biden en spreekt het Congres toe. Een bezoek dat samenvalt met een nieuw defensiehulppakket van twee miljard dollar. Vanavond in Op1 bespreken we het met hoogleraar internationale betrekkingen Rob de Wijk en Amerikadeskundige Raymond Mens.

  • Vera Pauw, een van de pioniers van het vrouwenvoetbal in Nederland, wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Haar naam wordt genoemd in een onderzoek naar mogelijke misstanden in de Amerikaanse voetbalcompetitie. Afgelopen zomer kwam Vera zelf naar buiten kwam met haar verhaal over seksueel misbruik en het gebrek aan herkenning door de KNVB. Vanavond in Op1 vertelt ze over haar bewogen jaar.

  • Ze bracht het laatste nieuws, gaf tips en vertelde hoe we ermee om moesten gaan. Viroloog Anne Wensing loodste ons door de coronatijd, maar werd zelf geveld door longcovid. Als sinds februari is ze niet meer op kracht gekomen. Ze schuift samen met onderzoeker naar longcovid Merel Hellemons aan bij Op1.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering en de beste fragmenten van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's