Dinsdag in Wintergasten: Nadia Moussaid interviewt schrijfster Leïla Slimani

Dinsdag in Wintergasten: Nadia Moussaid interviewt schrijfster Leïla Slimani
Slimani werd opgepakt bij Arabische Lente

Kijktip :

In de tweede aflevering van Wintergasten interviewt Nadia Moussaid de succesvolle schrijfster en journalist Leïla Slimani. Ze werd opgepakt terwijl ze verslag deed van de Arabische Lente in Tunesië. Uiteindelijk besloot ze zich alleen toe te leggen op het schrijven.

Wintergasten met Leïla Slimani gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Spannende perspectieven
Slimani’s werk wordt bewonderd omdat ze voor spannende en controversiële perspectieven kiest: dat van een vrouw die seksverslaafd is bijvoorbeeld, of van een oppas die op schokkende wijze twee kinderen vermoordt. Zelf zegt ze dat ze schrijft over de dingen waar ze het meest bang voor is.

Romans
Haar eerste roman 'Dans le jardin de l'ogre' (In de tuin van het beest) (2014) wordt wel gezien als een aanklacht tegen de benepen seksuele cultuur in Marokko. In 2017 volgde haar geruchtmakende boek 'Sexe et Mesonges' (Seks en Leugens) (2017), waarin zij de seksuele ervaringen optekent van vrouwen in Marokko. In haar meest recente roman 'Regardez-nous danser' (Kijk ons dansen) (2022) — het tweede deel in een trilogie over haar eigen familiegeschiedenis en de geschiedenis van Marokko — ontmoeten we haar moeder die op een arme boerderij opgroeide, en de eerste vrouwelijke gynaecoloog van Marokko werd. 

Wintergasten is van maandag 2 tot en met woensdag 4 januari dagelijks rond 22.05 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Wintergasten terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's