Vanavond op tv: Erik van Looy in De slimste mens, Ajax tegen Volendam en meer

Vanavond op tv: Erik van Looy in De slimste mens, Ajax tegen Volendam en meer
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 26 januari

Kijktip :

Vanavond staat er een nieuwe aflevering van De slimste mens op het programma met een bekende uitdager: presentator van de Vlaamse editie van het programma, Erik van Looy. Verder: Ajax midweeks in de Eredivisie en de seizoensafsluiter van Mr. Frank Visser doet uitspraak. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 26 januari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Terug: VPRO Tegenlicht

NPO 2
20:28 uur

Donderdag start het nieuwe seizoen van VPRO Tegenlicht. In de eerste aflevering is er volop aandacht voor de kloof tussen de rijke en de arme bevolking in Nederland. De hoopvollen tegen de hooplozen. Tim 'S Jongers, de directeur van de Wiardi Beckmanstichting, weet wat het is om geen hoop te hebben. Hij reist door Nederland, op zoek naar mensen die beide leefwerelden met elkaar verbinden, de zogenaamde kloofdichters.

Slot: Mr. Frank Visser doet uitspraak

SBS 6
20:29 uur

Donderdag is de laatste aflevering van dit seizoen van Mr. Frank Visser doet uitspraak te zien op SBS6. Ditmaal is de negentigjarige Corry uit Capelle aan den IJssel degene die de meester aanschrijft: ze wordt gek van haar rokende buurvrouw. Mr. Bart Beuving (die voor deze aflevering Mr. Frank Visser vervangt) en Viktor Brand reizen daarom eerst af Capelle aan den IJssel. Telkens als Corry (90) haar balkondeur openzet, dringen de rookwalmen diep haar huis en haar longen binnen, met alle gevolgen van dien.

Dramafilm: Bombshell

NET 5
20:30 uur

:[clips](title:"Alle fragmenten uit deze uitzending")

In Bombshell nemen drie vrouwen het het op tegen de oprichter van Fox News, Rogier Alies. Ze beschuldigen hem van seksuele intimidatie, maar lukt het ze om een van de machtigste mannen in de media neer te halen?

De slimste mens: Erik van Looy

NPO 1
20:34 uur

Een bijzondere primeur voor De slimste mens donderdagavond: voor het eerst zit er een presentator van een andere versie van hetzelfde programma in de deelnemersstoel: Erik van Looy, presentator van De slimste mens ter wereld in België, neemt nu zelf deel. Erik van Looy is van origine filmmaker, maar is in Nederland waarschijnlijk het beste bekend als de presentator van De slimste mens ter wereld, de Vlaamse variant van Slimste mens. Hij maakte ook de succesvolle film De zaak Alzheimer, waar recent nog een Amerikaanse remake van werd gemaakt.

Bekijk ook het uitzendschema van De slimste mens winter 2023.

Live: Ajax - FC Volendam (Eredivisie)

ESPN 2
21:00 uur

Voorbeschouwing om 20.15 uur, live verslag vanaf 21.00 uur. Op donderdag 26 januari spelen Ajax en FC Volendam in de achttiende speelronde van de Eredivisie tegen elkaar in de Johan Cruijff ArenA. De positie van Alfred Schreuder is er eentje die redelijk aan een zijden draadje hangt. Hij heeft zijn eigen positie redelijk gered door afgelopen zondag in ieder geval een punt mee uit De Kuip te nemen, maar er moet vanaf nu wel echt gewonnen worden. De huidige nummer 17 van de competitie lijkt daar een uitstekend doelwit voor: Ajax won in de laatste drie edities "gewoon" drie keer, waaronder met 2-4 in het laatste Eredivisieduel.

Bekijk het complete speelschema van Ajax.

Actuele video's

Meer actuele video's