Australian Open-finale Rybakina - Sabalenka live op tv en online

Australian Open-finale Rybakina - Sabalenka live op tv en online
Eindstrijd tussen twee toptennisers

Sport :

Op zaterdag 28 januari wordt de vrouwenfinale van de eerste Grand Slam van 2023 plaats: de Australian Open. In die finale staan twee kanonnen uit het vrouwentennis tegenover elkaar: Rybakina en Sabalenka. De finale is vanaf 09.30 uur te zien op Eurosport 1 en online via discovery+

Jelena Rybakina
De Kazachstaanse Elena Rybakina, die geboren is in Rusland, was al één van de favorieten van dit toernooi. Vorig jaar won ze namelijk grand slamtoernooi Wimbledon. De huidige nummer 22 van de wereld kwam overigens in Australië nog nooit verder dan de derde ronde.

Aryna Sabalenka
De andere favoriet staat ook in de finale. De nummer vijf van de wereld, die uit Belarus komt, gaf voor de halve finale geen set weg op het toernooi. De halve finale was wat spannender, want ze wist nipt te winnen van de grote verrassing van het toernooi: Magda Linette (nummer 45 van de wereld).

De vrouwenfinale van de Australian Open is op zaterdag 28 januari om 09.30 uur op Eurosport 1 en online via discovery+. De samenvatting volgt op Gids.tv. Volg ook alles van de Australian Open in het tennisdossier van Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV