Recensie: Aftersun is 'luie' vakantiefilm met schitterend acteerwerk

Recensie: Aftersun is 'luie' vakantiefilm met schitterend acteerwerk
Met genomineerde Paul Mescal

Film :

Vanaf donderdag 23 februari draait de nieuwe film Aftersun in de Nederlandse bioscopen. Deze Britse film werd tijdens de BAFTA Awards beloond met een prijs voor 'beste Britse debuutfilm'. En dat is wat ons betreft een meer dan terechte beloning voor dit werkje van Charlotte Wells. Lees hier de filmrecensie van Aftersun.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Vader en dochter
De jonge Calum is met zijn elfjarige dochter Sophie in de jaren 90 op vakantie in het zonnige Turkije. 20 jaar later denkt Sophie vol vreugde, heimwee en weemoed aan deze periode terug. Ze probeert het beeld dat ze van haar vader heeft te verzoenen met diezelfde man die nu een vreemde is geworden.

Bron: A24

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 66% | IMDb ★ 7,7

Deze Britse film mag met recht een 'filmhuisfilm' worden genoemd: een film die je het beste met een lekkere bak koffie of thee in een luie stoel in alle rust kunt bekijken. De rol van vader Calum, gespeeld door de bijzonder talentvolle Paul Mescal, is wat ons betreft terecht beloond met een heel aantal nominaties, waaronder bij de grote Academy Awards. Uiteraard is er een hoop te zeggen over de snelheid waarin dit verhaal voorbijtrekt en daar moet je inderdaad een liefhebber van zijn. Toch is dit een dikke aanrader voor een bezoekje aan het lokale filmhuis of de lokale bioscoop. 4 sterren.

Cast
Naast Frankie Corio en Paul Mescal (Normal People) spelen ook Celia Rowlson-Hall (Voxlux), Sally Messham (Artemis Fowl) en Brooklyn Toulson in deze film. Deze productie is geregisseerd door Charlotte Wells (Laps).

Vanaf 23 februari 2023 is Aftersun te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: drama. Tijdsduur: 102 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's