Vanavond op tv: WK afstanden schaatsen, Het Roer Om, Vrienden van Amstel LIVE 2023

Vanavond op tv: WK afstanden schaatsen, Het Roer Om, Vrienden van Amstel LIVE 2023
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 2 maart

Kijktip :

Donderdagavond kun je als televisiekijker je hart ophalen, want er is van alles om uit te kiezen. Van muziek tot voetbal, van een mooie film tot reality-tv. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 2 maart.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: WK afstanden schaatsen, dag 1

NPO 1
18:17 uur

Aan het einde van het schaatsseizoen zit - zoals gebruikelijk in een niet-Olympisch jaar - natuurlijk weer de belangrijkste wedstrijd van het jaar: het wereldkampioenschap. Dit jaar schaatst de Nederlandse equipe een thuiswedstrijd: Thialf is namelijk het decor van deze schitterende wedstrijd.

Tijdschema, dag 1

 • 18.20 uur: 3.000 meter vrouwen
  Met Antoinette Rijpma-de Jong, Joy Beune, Irene Schouten
 • 19.35 uur: 5.000 meter mannen
  Met Patrick Roest, Marcel Bosker, Jorrit Bergsma
 • 21.25 uur: teamsprint vrouwen
  Met Michelle de Jong, Marrit Fledderus, Isabel Grevel
 • 21.40 uur: teamsprint mannen
  Met Merijn Scheperkamp, Hein Otterspeer, Wesly Dijs

Favorieten
Uiteraard is er rijkhalzend uitgekeken naar dit WK door alle Nederlandse topschaatsers en ze zullen er dan dus ook allemaal bij zijn. Irene Schouten ook: zij komt uit een lange trainings- en rustperiode. Antoinette Rijpma-de Jong (3.000 meter), Irene Schouten (5.000 meter), Marijke Groenewoud (massastart) en Thomas Krol (1.500 meter) verdedigen hun wereldtitels en Jutta Leerdam hoopt er eentje te kunnen verzilveren. Volle bak dus.

Live: PSV - ADO Den Haag (KNVB Beker)

ESPN
18:45 uur

Voorbeschouwing om 18.00 uur, live verslag vanaf 18.45 uur. Op donderdag 2 maart spelen PSV en ADO Den Haag in de kwartfinale van de KNVB Beker tegen elkaar in het Philips Stadion in Eindhoven. De ploeg van Ruud van Nistelrooij zal hoop geput hebben uit de overwinning op FC Twente afgelopen zondag, waardoor ze nog steeds meedoen om de titel - wel aan een zijden draadje. Ook in het bekertoernooi doen ze nog steeds mee en van een Keuken Kampioen Divisionist zal toch wel gewonnen moeten worden?..

Bekijk het complete speelschema van PSV.

ADO
Na het ontslag van Dirk Kuyt en het aantreden van veteraan in het vak Dick Advocaat gaat het weer in een stijgende lijn, het voetbal in Den Haag. Ze staan wel nog steeds elfde met een ruime twintig punten achterstand op de koploper, maar ze wonnen van de afgelopen vijf wedstrijden vier stuks, waaronder van koploper PEC Zwolle. Kan de kleine generaal stunten in Eindhoven en doordringen tot de kwartfinale?

Superheldenfilm: Spider-Man: Homecoming

Veronica
20:25 uur

Peter Parker keert in Spider-Man: Homecoming na zijn eerste superheldengevecht als Spider-Man terug naar zijn normale leven in Queens. Hij hoopt snel bij The Avengers gevraagd te worden door Tony Stark, maar het telefoontje blijft uit. Peter wordt ongeduldig, denkt dat hij zichzelf als held moet bewijzen aan Tony Stark en gaat vervolgens zelf op zoek naar onrecht. Tijdens deze zoektocht komt hij al snel bij een mysterieuze wapenhandel van ene Adrian Toomes.

Zembla: Russische huurlingen in oorlog Oekraïne

NPO 2
20:26 uur

Donderdag is er in Zembla aandacht voor het schaduwleger van de Russen in de oorlog tegen Oekraïne: de Wagner groep. Wat maakt hen nu zo enorm gevaarlijk in deze oorlog? En wie maken er onderdeel uit van deze gevreesde groep? Een jaar geleden valt het Russische leger Oekraïne binnen, met een oorlog als gevolg. Naast het officiële Russische leger vechten er ook duizenden huurlingen mee aan Russische zijde, die behoren tot de bevreesde Wagner Groep. Het huurlingenleger bestaat uit ex-soldaten, gelukszoekers en gedetineerden. Het Kremlin beweert niets met deze groep te maken te hebben, maar is dat wel zo? Wie zit er achter het huurlingenleger, hoe wordt het gefinancierd en wat staat er op het spel? In deze aflevering van Zembla geven Franse onderzoeksjournalisten een unieke inkijk in de wereld van het huurlingenleger, vlak voordat de Russen Oekraïne binnenvallen.

Terug: Het Roer Om

SBS 6
20:29 uur

Donderdag start het vervolg van het derde seizoen van Het roer om, dat op 17 november van vorig jaar abrupt stopte - waarschijnlijk vanwege het WK voetbal - en werd vervangen door Mr. Frank Visser. Nu is het programma terug met een Oostenrijks avontuur. In deze aflevering van Het Roer Om zien we dus het avontuur van Richard en Vanessa, die samen met hun drie kinderen emigreren naar een Oostenrijks bergdorpje. Hier hebben ze een oud hotel gekocht dat ze zelf, zonder begroting, gaan opknappen. Al snel blijkt - zoals we gewend zijn van programma's als Het roer om en ook Ik vertrek - dat de staat van het hotel niet best is en wordt het een race tegen de klok om op tijd klaar te zijn voor hun eerste gasten. Want er moet gewoon ontbeten worden, ondanks dat de boel toch echt maar half af lijkt...

Concert: De Vrienden van Amstel LIVE 2023

RTL 4
20:31 uur

Donderdag is op RTL 4 een registratie te zien van de jubileumconcertreeks van Vrienden van Amstel LIVE, die afgelopen jaar plaatsvond in de Rotterdamse Ahoy. Deze was al eerder te zien bij Videoland en wordt nu ook bij RTL uitgezonden. Ruim 300.000 concertliefhebbers kwamen naar Rotterdam om in de grootste kroeg van Nederland een groot muzikaal feest te vieren. In ruim drie en een half uur kregen zij de meest uiteenlopende Nederlandse artiesten voorgeschoteld, die niet alleen eigen werk maar ook werk van anderen ten gehore brachten. Hoogtepunten van de concertreeks die in deze registratie niet zullen ontbreken zijn natuurlijk de spectaculaire act van de band Chef'Special, die op zijn kop een nummer speelde, en het duet van Anouk en Emma Heesters.

Live: De Graafschap - Ajax (KNVB Beker)

FOX
21:00 uur

Voorbeschouwing om 20.15 uur, live verslag vanaf 21.00 uur. Op donderdag 2 maart spelen Ajax en De Graafschap in de kwartfinale van de KNVB Beker tegen elkaar op de Vijverberg in Doetinchem. De Amsterdammers zitten door een verlies in Berlijn definitief niet meer in een Europese competitie. Daarom kan coach John Heitinga nu zijn volledige focus hebben op de vaderlandse competities. Zo is er natuurlijk het bekertoernooi, waar een pad naar de halve finale open lijkt te liggen. De Graafschap verslaan lijkt geen hele moeilijke klus.

Bekijk het complete speelschema van Ajax.

De Graafschap
Toch zal het verleden voor de Doetinchemmers en klein sprankje hoop geven: van de laatste vijf wedstrijden op de Vijverberg wist De Graafschap er in ieder geval eentje niet te verliezen. Na afgelopen dinsdag, toen Spakenburg won van FC Utrecht, zal dat vonkje misschien wel extra zijn aangegaan bij de nummer 13 van de Keuken Kampioen Divisie.

Boksfilm: Creed II

RTL 7
23:08 uur

In de boksfilm Creed II schopt bokser Adonis het onder de bezielende leiding van Rocky tot kampioen zwaargewicht. Tegen het advies in van Rocky accepteert Adonis de uitdaging van de zoon van de man die Adonis' vader doodde. Adonis zet alles op het spel om deze wedstrijd te winnen. De uitkomst van dit gevecht heeft grote gevolgen voor beide boksers.

Actuele video's

Meer actuele video's