The Passion 2023 live op tv: wanneer en waar zie je het Paasspektakel?

The Passion 2023 live op tv: wanneer en waar zie je het Paasspektakel?
Met onder andere Sinan Eroglu, Marlijn Weerdenburg, Buddy Fedder en Anita Witzier

Kijktip :

Na de succesvolle twaalfde editie van vorig jaar is The Passion weer helemaal terug. Het muzikale Bijbelverhaal wordt op 6 april opgevoerd in de Friese stad Harlingen. Maar waar en wanneer kan je het verhaal van Jezus en zijn discipelen op televisie bekijken? Gids.tv heeft het overzicht.

Je kunt The Passion 2023 ook live kijken via de livestream via Gids.tv.

Witte donderdag
The Passion is een jaarlijkse eigentijdse muzikale vertolking van het verhaal over het lijden en sterven van Jezus. Het evenement wordt sinds 2011 op Witte Donderdag gehouden en wordt jaarlijks live op tv en radio uitgezonden. Dit jaar is dat dus op donderdag 6 april om 20.30 uur op NPO 1. Voorafgaand aan The Passion is ook een vooruitblik te zien op de eerste zender van Nederland, vlak voor het journaal (19.58 uur).

Lees hier het artikel: The Passion 2023: vijf prachtige nummers uit 13 jaar muzikaal-Bijbels evenement

The Passion Talk
Voor het eerst is ook The Passion Talk te zien. Direct na de live-uitzending van The Passion komt presentator Klaas van Kruistum met een editie van The Passion Talk, waarin hij napraat met de cast en andere bekende gasten. Dit jaar wordt deze live nabeschouwing van het muzikale paasevenement rond 22.10 uur uitgezonden bij KRO-NCRV op NPO 3. Overigens werd iets soortgelijks in 2018 al eens georganiseerd, toen op NPO 1 Extra.

Lees verder onder deze video's

Wie zitten er in The Passion 2023
Naast Sinan Eroglu (Jezus) zijn ook Marlijn Weerdenburg (Maria), Buddy Vedder (Judas), Ferdi Stofmeel (Petrus), Bertrie Wierenga (Maria Magdalena), Dragan Bakema (Pilatus) en Anita Witzier (verslaggever) te zien in deze editie.

Op donderdag 6 april om 20.30 uur wordt The Passion live vanuit Harlingen uitgezonden bij KRO-NCRV op NPO 1 en de livestream via Gids.tv. Na afloop kun je The Passion 2023 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's