Serierecensie: BEEF maakt van verkeersincident indrukwekkend drama

Serierecensie: BEEF maakt van verkeersincident indrukwekkend drama
Met Steven Yeun en Ali Wong

Film :

Vanaf 6 april staat het eerste seizoen van BEEF op Netflix. Het lijkt zo simpel: een 'old-fashioned' verkeersruzie die leidt tot een achtervolging. Toch is dat allemaal nog maar het begin in deze serie, die we bestempelen als één van de beste die op Netflix te vinden is. Lees hier de recensie van BEEF.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Verkeersincident
De serie volgt de nasleep van een verkeersincident tussen twee vreemden. Danny Cho, een mislukte aannemer met een slecht humeur, gaat de strijd aan met Amy Lau. Zij is een zelfgemaakte ondernemer met een pittoresk leven. De toenemende inzet van hun vete ontrafelt hun levens en relaties en haalt het slechtste in hen naar boven.

Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½

Entertainment-score: 82% | IMDb ★ 8,4

Je kunt het plot van deze serie ook als volgt samenvatten: twee onuitstaanbare mensen komen elkaar tegen in het verkeer en door elkaar het leven zuur te maken proberen ze elkaars leven kapot te maken'. Tsja, maak daar maar eens wat van. Het lukt de makers, vooral door het slimme schrijfwerk van Lee Sung Jin (die tevens showrunner is) en het knappe acteerwerk van de twee hoofdrolspelers, om de kijker continu op het puntje van de stoel te laten zitten. En op die manier lukt het ze ook om ons toch een beetje sympathie te laten voelen voor in ieder geval één van de twee. Daarnaast is de diepere laag - die een kleine satirische en maatschappijkritische noot met zich meebrengt - er eentje die er voor zorgt dat dit véél meer is dan een simpele 'road rage' serie. Een dikke kijktip. 4,5 ster.

Cast
Naast Steven Yeun (Minari) en Ali Wong (Always Be My Maybe) zien we onder meer Patti Yasutake (Star Trek) en David Choe
(The Mandalorian) in deze serie. Deze productie wordt geleid door Lee Sung Jin (Dave).

Vanaf 6 april 2023 is BEEF seizoen 1 te streamen op Netflix. Genre: drama, komedie. Aantal afleveringen: 10. Lengte afleveringen: ca. 55 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's