Serierecensie: Dag & Nacht is confronterende serie met oer-Hollandse elementen

Serierecensie: Dag & Nacht is confronterende serie met oer-Hollandse elementen
Met Kim van Kooten en Joram Lürsen

Film :

Vanaf 12 april is de eerste aflevering van Dag & Nacht te zien op NPO 1 en te streamen op NPO Start en NPO Plus. Een eerbetoon aan medewerkers in de ziekenhuizen, die eerlijk en confronterend in beeld worden gebracht. Lees hier onze eerste indruk van Dag & Nacht.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Personeelstekort
In het ziekenhuis, waar klinisch verloskundige Ella hoofd is van de afdeling verloskunde, maakt het personeel lange dagen. Zware werkomstandigheden en een personeelstekort zorgen voor veel stress en problemen. Elke dag begeleidt Ella met haar collega’s de meest uiteenlopende bevallingen, waarbij pijn en extase hand in hand gaan en momenten van diep geluk en peilloos verdriet elkaar binnen een seconde af kunnen wisselen.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 66% | IMDb ★ 7,5

Deze recensie gaat over de eerste aflevering van Dag & Nacht.

Dat mensen in het ziekenhuis eigenlijk boven hun kunnen moeten presteren, wordt al duidelijk in de eerste paar minuten van deze aflevering. De worstelingen met het privéleven zijn zaken die in deze serie voorrang lijken te krijgen boven het werkende leven, wat wel jammer is. We willen in de komende afleveringen graag nog meer zien van het werk van de verpleegkundigen en dokters. Uiteraard blijft het wel een Nederlandse serie, dus de onnodige seksscène blijft onderdeel van de serie. Alhoewel die misschien nog wel eens verregaande gevolgen kan hebben. En ook dat is weer zo'n cliché die deze serie wat ons betreft tegenhoudt om echt goed te worden. 3 sterren.

Cast
Kim van Kooten (De Zitting) en Benja Bruijning (Nieuwe Buren) spelen de hoofdrollen deze serie. Deze productie wordt geleid door Kim van Kooten en Joram Lürsen (Nood).

Bron: AVROTROS

Vanaf 12 april 2023 is wekelijks een nieuwe aflevering van Dag & Nacht te kijken op NPO 1 (wekelijks) en NPO Plus. Genre: drama. Totaal aantal afleveringen: 8. Lengte afleveringen: ca. 50 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's