Special 10 jaar Koning Willem-Alexander is zaterdag 15 april te zien op NPO 2

Special 10 jaar Koning Willem-Alexander is zaterdag 15 april te zien op NPO 2
Rob Trip praat met experts

Kijktip :

Het is deze maand alweer tien jaar geleden dat koning Willem-Alexander op de troon plaatsnam. Sinds 2013 is er veel veranderd in het land, we kunnen wel spreken van bewogen jaren en Willem-Alexander heeft als vorst heel wat meegemaakt. Presentator Rob Trip praat met experts over de afgelopen tien jaar met Willem-Alexander als koning. De special 10 jaar Koning Willem-Alexander is zaterdag 15 april te zien op NPO 2.

10 jaar Koning Willem-Alexander gemist? Kijk de hele uitzendig terug via Gids.tv.

Wat zeggen experts over koningschap?
Trip praat met experts uit verschillende vakgebieden over het functioneren van de koning van de afgelopen jaren. Maar daarnaast wordt ook de toekomstbestendigheid van de monarchie besproken. De benaderbaarheid én de soms matig afgestelde politieke radar van de koning komen zeker aan bod.

Dip in populariteit koning
De koning zorgde tijdens de pandemie voor een dip in de populariteit van het koningshuis. Zo kwam hij samen met zijn vrouw koningin Máxima onder vuur te liggen vanwege hun vakantie naar Griekenland. Toen heel Nederland in lockdown zat, besloten zij het privévliegtuig te pakken om vakantie te vieren. Inmiddels is die dip voorbij en gaan de populariteitscijfers weer omhoog. Hoe komt dat nu toch?

De special 10 jaar Koning Willem-Alexander is zaterdag 15 april om 20.35 uur te zien op NPO 2. Je kunt 10 jaar Koning Willem-Alexander terugkijken via Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's