Tv-recensie: Vijf jaar na de Stint is emotioneel eerbetoon met brok in de keel

Tv-recensie: Vijf jaar na de Stint is emotioneel eerbetoon met brok in de keel
Docu van Humberto Tan

Film :

Op zondag 21 augutus was de documentaire Vijf jaar na de Stint te zien op RTL 4. Humberto Tan blikt met zijn nieuwe documentaire terug op vijf jaar geleden, toen een Stint in de Noord-Brabantse plaats Oss door een spoorboom heen schoot en onder een trein terecht kwam. En die maakt diepe indruk. Lees hier onze tv-recensie van Vijf jaar na de Stint.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Veerkracht en vriendschap
Vijf jaar na het Stint ongeluk in Oss waarbij 4 kinderen overleden, vertellen de ouders voor het eerst over hun verdriet en vooral over hun veerkracht en vriendschap. Ook voor het eerst deelt een overlevende van de ramp haar verhaal.

Key art van 'Vijf jaar na de Stint'. Bron: Videoland

Beoordeling van Gids.tv
We denken eigenlijk dat het niet mogelijk is om bij het verhaal van de Stint-ramp geen koude rillingen te krijgen. Humberto Tan is een uitstekende man om de heftige verhalen op te tekenen: de vragen zijn goed, de teksten zijn respectvol en het voelt echt alsof het iets met hem doet. Het woord 'respectvol' kunnen we sowieso op een hoop zaken in deze documentaire plekken: het gaat nergens een grens over. Als je op zoek bent naar een prachtig verhaal over een heftig onderwerp waarbij je het vrijwel zeker niet compleet droog kan houden: zoek dan niet verder.

De documentaire Vijf jaar na de stint is nu terug te kijken via RTL Gemist en Videoland. Na 7 dagen is de docu alleen via een betaald Videoland-abonnement terug te kijken.

Actuele video's

Meer actuele video's