Koninklijk drama Spencer vrijdag (1 september) te zien op Canvas

Koninklijk drama Spencer vrijdag (1 september) te zien op Canvas
Kristen Stewart is Diana

Film :

Regisseur Pablo Larrain verraste in 2016 vriend en vijand met zijn prachtige portret van Lady Kennedy, de First Lady van Amerika in een roerige tijd. Net zo roerig is het verhaal van prinses Diana Spencer en logisch ook dat juist daarom Larrain de aangewezen man is om daar een eigen draai aan te geven. De prachtige dramafilm Spencer is vrijdag te zien op Canvas. Je kunt Spencer ook streamen via onder meer Prime Video.

Op 15 september komt de nieuwste film van Larrain, getiteld El Conde, naar Netfix.

Het verhaal
Het huwelijk van de Prins en Prinses van Wales is met de jaren behoorlijk koud en kil geworden. Ondanks geruchten over vermeende affaires en een eventuele scheiding, vinden er volop kerstfestiviteiten plaats rondom het Sandringham House. Een tijd waarin er gejaagd en geschoten, gegeten en gedronken wordt. Diana kent het ritueel. Het jaar zal anders worden.

Bron: Neon

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Als je de schoenen van het vierde seizoen van The Crown - waarin Emma Corrin een geweldige Diana neerzet - moet vullen, dan is dat een zware taak. Die schoenen vult deze film zeker niet, want deze film doet exact het tegeovergestelde. Het verhaal blijft op kleine schaal en draait volledig om de mentale worsteling van Diana, op meesterlijke en onherkenbare wijze gespeeld door Kristen Stewart. De symboliek in deze film maakt het verhaal herkenbaar en de muziek zorgt ervoor dat jij in de bioscoopstoel hetzelfde ongemak blijft voelen. Zeker geen film voor het grote publiek, maar een geweldige film voor de liefhebber.

Cast
Naast Kristen Stewart (Underwater) en Sally Hawkins (The Shape of Water) spelen ook Sean Harris (The Green Knight), Timothy Spall (The King's Speech) en John Keogh (The Ghost Writer) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Pablo Larraín (Jackie).

De film Spencer (2021) wordt beoordeeld met een 6,6 op IMDb en is op vrijdag 1 september om 21.45 uur te zien op Canvas. Genre: drama, kostuum. Tijdsduur: 111 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's