Formule 1 GP van Monza (Italië) live op tv en online: hoe laat begint de race?

Formule 1 GP van Monza (Italië) live op tv en online: hoe laat begint de race?
Verstappen voor altijd in de geschiedenisboeken?

Sport :

Het circuit van Monza is één van de mooiste circuits die we op de F1 kalender vinden: het weekend staat vol racefans op de tribunes, vooral gehuld in het rood vanwege de lange historie van Ferrari in de autosport. Vanaf vrijdag 1 september is het volledige Formule 1-raceweekend te zien bij onder meer Viaplay en F1TV Pro.

Lees hier waar je de Formule 1 in 2023 kunt kijken.

Verstappen
In het allereerste Formule 1 seizoen (in 1950) was het circuit van Monza er al bij, net als Silverstone en Spa-Francochamps. Bijna 75 jaar later staat het circuit nog steeds op het programma. Ondanks dat het een klassiek Ferrari-circuit is, heeft de Italiaanse ploeg daar in 2019 voor het laatst succes gehad, toen Charles Leclerc won. Verstappen won vorig jaar voor het eerst op Monza en hoopt zich dit jaar als eenling in de geschiedenisboeken te zetten: het zou de tiende overwinning op rij zijn.

Tijdschema GP van Italië 2023

Vrijdag 1 september

  • 13.30 uur: eerste vrije training
  • 17.00 uur: tweede vrije training

Zaterdag 2 september

  • 12.30 uur: derde vrije training
  • 14.55 uur: voorbeschouwing kwalificatie (Viaplay)
  • 16.00 uur: kwalificatie (samenvatting)

Zondag 3 september

  • 13.55 uur: voorbeschouwing race (Viaplay)
  • 15.00 uur: race (samenvatting)

Lees ook de volledige kalender van het Formule 1 seizoen van 2023.

Viaplay
Het seizoen 2023 wordt voor de tweede keer uitgezonden door streamingdienst Viaplay. De dienst kun je natuurlijk online vinden, maar voor de Formule 1 is ook een speciale zender beschikbaar gemaakt.

De Formule 1 GP van Italië is op zondag 3 september om 14.00 uur te zien bij Viaplay en F1TV Pro. Vanaf vrijdag 1 september zijn ook de vrije trainingen en de kwalificatie te zien op Viaplay en F1TV Pro. Lees en bekijk alle aankondigingen, tijdschema's, samenvattingen en hoogtepunten van de Formule 1 in ons Formule 1-dossier.

Actuele video's

Meer actuele video's