Nieuw op Netflix: deze films en series zijn nieuw in oktober 2023

Nieuw op Netflix: deze films en series zijn nieuw in oktober 2023
Met onder meer Lupin seizoen 3

Film :

Het is indian summer tijd! De eerste blaadjes vallen van de bomen maar zeker aan het begin van deze maand is het nog lekker genoeg om zo af en toe buiten te zitten... als het niet te hard regent, anders kan je beter onder je dekentje gaan zitten en de nieuwste films kijken! Om je te helpen bij de keuzes, zet Gids.tv de belangrijkste releases op een rij.

Bekijk hier het complete overzicht van films en series die je kunt streamen en kijken in oktober 2023.

10 kijktips van Gids.tv

BECKHAM (4 oktober)

Netflix (docuserie, bingen)

David Beckham in de docuserie 'Beckham'. Bron: Netflix
De vierdelige serie vertelt het verhaal van wereldvoetballer en icoon David Beckham. Het is een van de bekendste namen ter wereld, toch zijn er maar weinig mensen die hem echt kennen. De documentaire neemt je mee naar zijn jeugd in een arbeiderswijk in Oost-Londen, bespreekt zijn drive en vastberadenheid om te winnen en toont zijn worsteling om balans te vinden tussen zijn ambitie, liefde en familie. Het leven van Beckham is er een van hoge pieken en diepe dalen. Lees ook waar je Beckham kunt kijken.

Lupin, S3 (5 oktober)

Netflix (serie, première)

Omar Sy als Assane in 'Lupin' seizoen 3
Nu Assane is ondergedoken, moet hij leren leven zonder zijn vrouw en zijn zoon. Hij beseft dat zijn gezin door hem veel ellende heeft moeten doorstaan en hij besluit om terug te keren naar Parijs om hen een voorstel te doen: Frankrijk verlaten en elders een nieuw leven beginnen. Maar de spoken uit het verleden zijn nooit ver weg, en een onverwachte terugkeer zet zijn plannen op z’n kop. Bekijk hier waar je Lupin kunt streamen.

Everything Now (6 oktober)

Netflix (serie, bingen)

Na een langdurig herstel van anorexia is de zestienjarige Mia klaar om haar leven weer op te pakken. Ze komt er vervolgens achter dat haar vrienden haar ver vooruit zijn. Na maanden herstel van haar eetstoornis bedenkt Mia een bucketlist vol typische tienerervaringen, om haar verloren tijd in te halen. Bekijk hier waar je vanaf 6 oktober Everything Now kunt streamen.

Fair Play (6 oktober)

Netflix (film)

Alden Ehrenreich en Phoebe Dynevor in 'Fair Play'. Bron: Netflix
Het pas verloofde stel Emily en Luke is dolverliefd. Wanneer een felbegeerde promotie in een keiharde financieel bedrijf te grabbel gegooid wordt, verandert de dynamiek tussen het koppel. Luke en Emily hebben torenhoge ambities, maar de weg naar succes komt met een prijskaartje. Lees hier waar je vanaf 6 oktober Fair Play kunt kijken.

The Fall of the House of Usher (12 oktober)

Netflix (serie, bingen)

Bron: Netflix
De meedogenloze Roderick Usher en zijn zus Madeline hebben Fortunato Pharmaceuticals uitgebouwd tot een imperium van rijkdom, privileges en macht. Hun leven komt op zijn kop te staan wanneer geheimen uit het verleden aan het licht komen. Tegelijkertijd beginnen erfgenamen van de Usher-dynastie te sterven door toedoen van een mysterieuze vrouw uit hun jeugd. Bekijk hier waar je vanaf 12 oktober The Fall of the House of Usher kunt streamen.

Crypto Boy (19 oktober)

Netflix (film)

Sabri El-Hamus en Shahine El-Hamus in 'Crypto Boy'. Bron: Netflix
In Amsterdam Oost droomt de jonge bezorger Amir (Shahine El-Hamus) van een betere toekomst, maar hij komt niet verder dan het bezorgen van bestellingen voor Burrito, het verouderde Mexicaanse restaurant van zijn vader Omar. Na een ruzie met zijn vader valt hij ten prooi aan de aantrekkingskracht van cryptocurrency en de gedurfde beloften van financiële vrijheid van een ondernemer. Lees hier waar je vanaf 19 oktober Crypto Boy kunt kijken.

Old Dads (20 oktober)

Netflix (film)

Bill Burr, Bobby Cannavale en Bokeem Woodbine in 'Old Dads'. Bron: Netflix
Jack en zijn twee beste vrienden worden op latere leeftijd vader. Ze besluiten daaropvolgend hun bedrijf te verkopen. De koper blijkt een millenial te zijn. Het drietal merkt weldra dat ze uit de pas lopen terwijl ze worstelen om door een veranderende wereld van cultuur, carrière en vaderschap te navigeren. Lees hier waar je vanaf 20 oktober Old Dads kunt kijken.

Elite, S7 (20 oktober)

Netflix (serie, bingen)

Key art met drie hoofdrolspelers uit 'Elite'
In dit nieuwe seizoen leidt Omar een nieuw leven aan de universiteit en ver weg van Las Encinas, maar hij kan niet verder. De schuld die hij voelt voor de dood van Samuel en het lijden uit die periode zijn nog steeds sterk aanwezig, waardoor hij therapie ondergaat. Dankzij een stage besluit hij terug te keren naar de school, om zijn demonen van aangezicht tot aangezicht te confronteren. Tijdens de reis van Omar zullen we ontdekken dat de rest van de studenten ook in stilte met hun eigen hel strijden. Bekijk hier waar je Elite kunt streamen.

Life on the Planet (25 oktober)

Netflix (serie, bingen)

Dit is het verhaal van de epische strijd van het leven om planeet Aarde te veroveren en te overleven. Het verhaal van wat er met deze dynastieën is gebeurd – hun opkomst en hun ondergang – is werkelijk opmerkelijk. In samenwerking met Industrial Light & Magic maakt de serie gebruik van de nieuwste technologie en wetenschap om lang uitgestorven wezens weer tot leven te wekken. Life on Our Planet onthult het ongelooflijke verhaal van het leven op onze planeet. Bekijk hier waar je vanaf 25 oktober Life on the Planet kunt streamen.

Pain Hustlers (27 oktober)

Netflix (film)

Emily Blunt en Chris Evans in 'Pain Hustlers'. Bron: Netflix
Het verhaal gaat over Liza Drake (Emily Blunt). Zij droomt van een beter leven voor haar en haar dochter. Liza heeft haar middelbare school nooit afgemaakt en moet het daarom nu doen met een baan bij een bijna failliete apotheek. Liza's charme, lef en gedrevenheid brengen haar en het bedrijf langzaam omhoog, waar ze al snel in het centrum van een vrij duistere criminele samenzwering met dodelijke gevolgen komt te staan. Lees hier waar je vanaf 27 oktober Pain Hustlers kunt kijken.

Verder op Netflix

 • Reptile (nu te zien, film) Een jonge vastgoedmakelaar wordt op brute wijze vermoord. De geharde rechercheur Nichols uit New England is vastbesloten de dader te vatten. Niets is echter wat het lijkt en de elementen uit het dossier doorprikken stelselmatig de illusies uit zijn eigen leven. Kijk ook de trailer.
 • Race to the Summit (4 oktober, docufilm) Ueli Steck stond bekend als "de snelste klimmer ter wereld" totdat Dani Arnold in 2011 zijn snelheidsrecord brak. Die ongelooflijke klim leidde tot een duel over de grote noordwanden van de Europese Alpen, waarvan het tweetal veel ‘solo’ beklom, zonder enige veiligheidsuitrusting. Kijk ook de trailer.
 • Khufiya [House of Spies] (5 oktober, film) Wanneer een mol in een inlichtingeneenheid leidt tot de moord op een undercover-spion, achtervolgt een geharde agent hem meedogenloos om de dood te wreken. Kijk ook de trailer.
 • Invitación a un Asesinato [A Deadly Invitation] (6 oktober, film) De excentrieke miljonair Olivia stuurt haar halfzus Agatha, en een groep oude bekenden, een mysterieuze uitnodiging voor een weekend op haar jacht, waar ze het ware motief achter deze uitnodiging zullen ontdekken: de viering van… een moord? Kijk ook de trailer.
 • Ballerina (6 oktober, film) Een voortreffelijke wraak-actiethriller over een meedogenloze ex-lijfwacht Okju die jacht maakt op Choi, de man die verantwoordelijk is voor de dood van haar dierbare vriend Minhee. Kijk ook de trailer.
 • The Lost City (7 oktober, film) Het verhaal gaat over Loretta Sage, een beroemde en briljante romanschrijver, die samen met het omslagmodel van haar splinternieuwe boek op tour om deze te promoten. Tijdens deze tour worden de twee echter ontvoerd door een excentrieke miljardair die hoopt dat zij hem kan leiden naar een oude schat uit haar laatste verhaal. Het onwaarschijnlijke duo stort zich in een meeslepend en episch avontuur en moet samenwerken om de elementen te overleven en de schat te vinden voordat deze voor altijd verloren is. Kijk ook de trailer.
 • Dolittle (10 oktober, film) Nadat Dr. John Dolittle zeven jaar eerder zijn vrouw had verloren, leeft de excentrieke, beroemde arts en dierenarts van koningin Victoria als kluizenaar achter de hoge muren Dolittle Manor. Met alleen zijn exotische dieren als gezelschap. Kijk ook de trailer.
 • Spiral: From the Book of Saw (10 oktober, film) Het verhaal gaat over Zeke en William. Twee rechercheurs die samen onderzoek doen naar een reeks gruwelijke misdaden. Ook Marcus, de vader van Zeke, wordt op de zaak gezet. De moordenaar blijkt het gemunt te hebben op de politie. Gaandeweg wordt duidelijk dat de zaak te maken heeft met Jigsaw en dat het werk van laatstgenoemde wordt voortgezet. Kijk ook de trailer.
 • Big Vape: The Rise and Fall of Juul (11 oktober, docuserie, bingen) In deze vierdelige documentaireserie groeit een strijdlustige start-up voor elektronische sigaretten uit tot een miljardenbedrijf, maar dan zorgt een epidemie ervoor dat het succes in rook opgaat. Lees ook de recensie.
 • Once Upon a Star (11 oktober, film) In 1970 wordt een bioscoopprojectiegezelschap geconfronteerd met wegversperringen terwijl ze door Thailand reizen om een enthousiast publiek te vermaken door geliefde films live na te spelen. Kijk ook de trailer.
 • Pact of Silence (11 oktober, serie, bingen) De serie draait om de succesvolle influencer Brenda (Camila Valero), die een ogenschijnlijk gelukkig leven leidt met trouwe vrienden en talloze volgers. Toch wordt ze nog altijd enorm geplaagd door het feit dat ze opgroeide zonder moeder en een moeilijke jeugd doormaakte. Daarom infiltreert ze de levens van vier vrouwen die het mogelijk zouden kunnen zijn, om uiteindelijk wraak te kunnen nemen op de degene die haar ooit in de steek liet. Kijk ook de trailer.
 • Good Night World (12 oktober, serie, bingen) In het online spel 'Planet' is er een machtig team van vier spelers: de Akabane Family. Hoewel ze zich er niet van bewust zijn, zijn deze vier spelers in het echte leven een gebroken gezin. Een opgesloten, oudere broer. Een jongere broer die veel presteert. Een vader die door zijn eigen kinderen niet wordt gerespecteerd. Kijk ook de trailer.
 • Black Lotus (12 oktober, film) De grote droom van Rico Verhoeven gaat eindelijk uitkomen: de hoofdrol spelen in een actiefilm, waar wraak en rake klappen zeker gaan vallen. Een productie met internationale allure, want ook Frank Grillo en Roland Møller maken Amsterdam onveilig met stunts en vuurwerk. Lees ook onze recensie.
 • Konferensen [The Conference] (13 oktober, film) Een aantal gemeentewerkers nemen delen aan een conferentie voor teambuilding. Ze verwachten er veel van maar het verandert in een nachtmerrie wanneer beschuldigingen van corruptie de ronde doen en de werkomgeving teisteren. Tegelijkertijd begint een mysterieuze gemaskerde figuur de deelnemers te vermoorden. Kijk ook de trailer.
 • Camp Courage (15 oktober, docufilm) Nadat de Russen begin 2022 Oekraïne binnenvielen, raakten vele inwoners ontheemd door de oorlog. Zo vluchtten Olga en haar kleindochter Milana naar Oostenrijk. In deze documentaire gaat het tweetal naar een speciaal zomerkamp in de Alpen, waar ze andere families ontmoeten die eveneens getroffen zijn door de lange schaduwen van het conflict met Rusland. Op moedige en hoopvolle wijze trotseren Olga en Milana het bergachtige terrein van het kamp terwijl ze uitzoeken hoe ze hun levens tijdens de oorlog weer kunnen opbouwen. Kijk ook de trailer.
 • The Devil on Trial (17 oktober, docufilm) Op 16 februari 1981 stak de 19-jarige Arne Cheyenne Johnson zijn 40-jarige werkgever Alan Bono dood met een zakmes. En daarna beweerde hij dat niet hij maar de duivel de moord had gepleegd. De familie liet uit wanhoop hun huis zegenen en toen dat niet hielp belden ze paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren. Volgens Ed en Lorraine was het duidelijk; de jongen was bezeten. Toen David daarop de duivel uitdaagde om dan maar in hem te komen, nam de duivel de uitdaging aan.
 • Neon (19 oktober, serie, bingen) De serie ovlgt drie vrienden terwijl ze zich een weg banen door Florida om groot te worden in de wereld van reggaeton. Van de kleine steden in de sunshine state tot de bruisende stranden en felle lichten van Miami. Kijk ook de trailer.
 • Bodies (19 oktober, serie, bingen) Vier rechercheurs in vier verschillende tijdperken vinden het lichaam van hetzelfde moordslachtoffer in het Londense Whitechapel. Edmon Hillinghead is in 1890 de meest ijverige rechercheur van de stad terwijl Jack the Ripper door de straten sluipt. In 1941 regeert Charles Whiteman over de straten door de oplichterspraktijken te leiden die hij hoort op te doeken. Shahara Hasan voert een strijd met racistische relschoppers in 2023 en in het jaar 2053 kampt de jong Maplewood met geheugenverlies als een van de laatste overlevenden van een aangstaanjagende techno-apocalyps. Kijk ook de trailer.
 • Creature (20 oktober, serie, bingen) Ziya, een avontuurlijke, opstandige, welvarende en slimme, jonge geneeskundestudent heeft het onverzadigbare verlangen om een uitstekende arts te worden en genezing te vinden voor infectieziekten. Ziya's pad kruist Ihsan, een collega-arts, die de dunne grens balanceert tussen genialiteit en waanzin. Kijk ook de trailer.
 • Surviving Paradise (20 oktober, realityserie, bingen) Twaalf deelnemers denken dat ze de zomer van hun leven gaan beleven en een luxe leven leiden in een villa op een klif aan de oceaan. Wat ze niet weten is dat ze met niets zullen moeten beginnen, in het bos zullen moeten leven zonder luxe voorzieningen. Via vriendschappen en allianties werken ze samen om zich een weg te banen naar de villa en kans te maken op de hoofdprijs van $100.000.
 • Vjeran Tomic: The Spider-Man of Paris (20 oktober, docufilm) In zijn eigen woorden vertelt de inbreker achter de overval op het Parijse Museum of Modern Arts in 2010 hoe hij de grootste kunstoverval uit de Franse geschiedenis pleegde. Kijk ook de trailer.
 • Get Gotti (24 oktober, docuserie, bingen) Deze docuserie van de makers van 'Fear City' volgt de strijd van de FBI om de beruchte maffiabaas John Gotti op te pakken, en belicht beide kanten van het verhaal.
 • Pluto (26 oktober, serie, bingen) Er vindt een moord plaats in een gecontroleerde wereld waar robots geen mensen kunnen doden. De robotische Europol-rechercheur Gesicht neemt de zaak aan, maar het mysterie wordt groter wanneer hij geen spoor van een mens vindt op de plaats delict. Kijk ook de trailer.
 • Sister Death (27 oktober, film) In het naoorlogse Spanje arriveert Narcisa, een jonge novice met bovennatuurlijke krachten, in een voormalig klooster om lerares te worden. Naarmate de dagen verstrijken, zullen de vreemde gebeurtenissen en steeds verontrustender wordende situaties die haar kwellen er uiteindelijk toe leiden dat ze de vreselijke streng geheimen ontrafelt die het klooster omringen en de bewoners achtervolgen. Kijk ook de trailer.
 • Tore (27 oktober, serie, bingen) Wanneer de belangrijkste persoon in het leven van Tore wordt overreden door een vuilniswagen en overlijdt, doet Tore er alles aan om zijn verdriet te onderdrukken. Dagenlang blijft hij in het uitvaartcentrum van zijn vader werken alsof er niets is gebeurd en begint hij te flirten met de nieuwe bloemist Erik. 's Nachts vestigt hij zich op een partyboot in de stad en maakt hij voor het eerst kennis met alcohol, seks en drugs.

Actuele video's

Meer actuele video's