Kijkcijfer Update: Chateau Meiland en Casa di Beau starten geweldig, daten nog geen garantie voor succes

Kijkcijfer Update: Chateau Meiland en Casa di Beau starten geweldig, daten nog geen garantie voor succes
Deze trends zien we in de uitgestelde kijkcijfers

Gemist :

Sinds de NMO de dagelijkse kijkcijfermeting heeft afgeschaft en hierin nu uitgesteld kijken meeneemt, verschijnen de kijkcijfers pas een week na uitzenddatum. Toch zitten er wat interessante trends in de kijkcijfers. Gids.tv houd je daarvan op de hoogte.

Elke ochtend houdt Gids.tv de kijkers op de hoogte over wat je gisteren gemist hebt op tv met onze Gisteren Gemist artikelen. De kijkcijfer update zal onregelmatig verschijnen.

Dateprogramma's: geen succesgarantie
Nu B&B vol liefde één van de weinige programma's is waar de hele zomer over gepraat werd, springen alle commerciële zenders in het date-gat. Dat blijkt niet allemaal een succes: het dateprogramma van RTL genaamd Samen uit, samen thuis en het vooravondprogramma Date Smakelijk van SBS6 zijn met respectievelijk 491.000 en 266.000 kijkers op hun eerste uitzenddag absoluut geen succesnummers te noemen.

Meilandjes & SBS6
Wat wel een succes is bij de start van het nieuwe seizoen is Chateau Meiland, die inclusief uitgesteld kijken door 1,4 miljoen mensen is bekeken. Dat is bijvoorbeeld al beter dan de mannen van Vandaag Inside, die op 1,1 miljoen blijven hangen. Daarin kun je goed zijn dat de niet-actuele programma's garen spinnen bij de niet uitgesteld kijken meting. Overigens doet Urk! het met 745.000 kijkers op dinsdag ook een stuk beter dan het in de reguliere kijkcijfermeting deed.

'Beau Felderhof' & RTL
Waar er succes is voor de Meilandjes, is dat er ook weer voor Beau van Erven Dorens. Met zijn 'Felderhof'-achtige Casa di Beau scoort hij in de eerste week 1.121.000 kijkers, wat een enorm record is voor Beau - die al eerder soortgelijke programma's maakte. De Erfgenaam is op woensdag overigens vrijwel net zo'n groot succes.

Het bovenstaande artikel is gebaseerd op de uitgestelde kijkcijfers van maandag 28 augustus tot en met donderdag 31 augustus.

Actuele video's

Meer actuele video's