Serierecensie: Top Boy seizoen 3 geeft keerzijde van 'stoppen op hoogtepunt' weer

Serierecensie: Top Boy seizoen 3 geeft keerzijde van 'stoppen op hoogtepunt' weer
Serie wordt beter en beter

Film :

Vanaf 8 september staat het derde (of vijfde, afhankelijk van de telling) seizoen van Top Boy op Netflix. Waar de serie ooit op Channel4 begon, werd het in 2019 overgenomen door Netflix. Met de tijdsprong van zes jaar zijn we inmiddels aangekomen op het hoogtepunt van de serie, juist wanneer het stopt. Lees hier de recensie van Top Boy seizoen 3.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Is er maar één Top Boy?
Sully's acties aan het einde van het laatste seizoen hebben zijn relatie met Dushane veranderd. Terwijl er nieuwe gedeelde problemen ontstaan, wordt alles wat ze hebben opgebouwd bedreigd door krachten buiten en binnen hun rijk. Kunnen ze naast elkaar bestaan volgens de regels van de straat die ze hun hele leven hebben gevolgd, in een wereld die voor hen aan het veranderen is? Of kan er maar één Top Boy zijn?

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 78% | IMDb ★ 8,4

Meer dan tien jaar na de start van de serie (toen nog bij het Britse Channel4) is er nu dan toch een einde gekomen aan de serie Top Boy. Dat is echt heel jammer, want de serie is op het niveau aangekomen dat het zich onder de betere series van de streamingdienst begeeft. Dit derde seizoen focust weer vooral op de twee hoofdpersonages, Dushane - die het vooral moeilijk heeft met zijn eigen (geld)problemen - en Shully, die te maken krijgt met een nieuwe vijand. Naar ons gevoel zijn er nog heel veel verhalen te vertellen - en aangezien Netflix de volledige rechten heeft zal dat ook vast gebeuren - maar ergens komt dit 'stoppen op je hoogtepunt' moment eigenlijk te vroeg. Als je een beetje tijd over hebt in een weekend, zeker als de wat koudere temperaturen om de hoek komen kijken, raden we je een bingesessie van alle drie de seizoenen van harte aan. Dan komt deze serie misschien wel het beste tot zijn recht. 4 sterren.

Cast
Naast Ashley Walters (Bulletproof) en Kane Robinson (The Kitchen) zien we ook Jasmine Jobson (Surge) en Simbi Ajikawo (The Power) in deze serie. Deze productie wordt geleid door Ronan Bennett (Public Enemies).

Ashley Walters en Kane Robinson in 'Top Boy' seizoen 3

Vanaf 8 september 2023 is Top Boy seizoen 3 te streamen op Netflix. Genre: misdaad. Aantal afleveringen: 6. Lengte afleveringen: ca. 50 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's