Netflix recensie: snoeiharde oorlogsserie The Pacific nu te zien op Netflix

Netflix recensie: snoeiharde oorlogsserie The Pacific nu te zien op Netflix
Met Noel Fisher, Leon Ford en Joseph Mazzello

Film :

Vanaf 15 september is de serie The Pacific te zien op Netflix. Naast de legendarische topserie Band of Brothers komt ook The Pacific naar Netflix. Streamingdienst HBO heeft een deal met Netflix waardoor een aantal topseries (weer) te zien zijn op de vuurrode N. Naar verluid komen Six Feet Under en True Blood er ook nog aan. Lees onze streamingrecensie van The Pacific.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"Hell was an ocean away"
We volgen Robert Leckie, Eugene Sledge en John Basilone, drie Amerikaanse mariniers van de First Marine Division. Hun levens zijn vervlochten met op de achtergrond de strijd in de Pacific ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. We zien ze vanaf hun eerste gevechten tegen de Japanners op Guadalcanal, de landing bij Kaap Gloucester, de Slag om Peleliu. Ze stonden op het bloederige strand van Iwo Jima, overleefde de verschrikkingen van Okinawa en maakte de langverwachte, maar ongemakkelijke terugkeer mee na de overgave van Japan.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½

Entertainment-score: 80% | IMDb ★ 8,3

In tien afleveringen vliegen we als kogels langs de levens van deze helden. Ditmaal zien we ook meer van het thuisfront dan bij haar voorganger Band of Brothers. Dit meeslepende verhaal is in combinatie met geloofwaardig acteerwerk, dikke shots en prachtige muziek van Hans Zimmer een echte must watch, in de letterlijke zin van het woord. De serie ging in première op 14 maart 2010 en werd toentertijd enthousiast ontvangen. Op IMDb krijgt The Pacific dan ook een score van 8.3. Van ons krijgt de serie 4,5 ster.

Cast
De hoofdrollen zijn voor James Badge Dale (24), Jon Seda (Chicago P.D.) en Joseph Mazzello (Jurassic Park). Deze productie is gemaakt door Bruce C. McKenna (Band of Brothers en Six).

Acteur Joseph Mazzello (Eugene Sledge) in de oorlogsserie 'The Pacific'

Vanaf 15 september is de serie The Pacific te zien op Netflix. Genre: oorlog, drama. Deze serie bevat 10 afleveringen.

Actuele video's

Meer actuele video's