Netflix recensie: Grenzeloos Verraad scoort pannen van het dak met aangrijpend oorlogsverhaal

Netflix recensie: Grenzeloos Verraad scoort pannen van het dak met aangrijpend oorlogsverhaal
Met acteur Peter Nillesen als de Duits-Nederlandse officier Ludwig Mengelberg

Film :

Vanaf 21 september is de film Grenzeloos verraad te zien op Netflix. Op het moment van schrijven staat deze productie van regisseurs Thomas Nauw en Dennis Bots (bekend van de film Oorlogsgeheimen) in de top vijf best bekeken films. Lees hier de streamingrecensie van Grenzeloos Verraad.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Tussen eer en geweten
Het boerengezin Wesseling biedt tijdens de Tweede Wereldoorlog onderdak aan meerdere Joodse gezinnen, totdat ze op een dag gedwongen worden om een groep Duitse soldaten te ontvangen. Dan leren ze de Duits-Nederlandse officier Ludwig Mengelberg kennen.

Bron: Dutch FilmWorks

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 69% | IMDb ★ 6,1

Deze film Grenzeloos Verraad was nog niet eens zo heel lang geleden te zien op het witte doek en wordt met open armen ontvangen op Netflix. Met relatief weinig middelen is een oorlogsfilm van formaat gemaakt met een goede hoofdrol voor acteur Peter Nillesen. Gelukkig spreken alle mensen hun eigen taal en dat is een grote plus in deze meeslepende en waargebeurde oorlogsfilm. Wel zijn sommige bijrollen niet even sterk en lijken zo van het amateurtoneel af te komen. Desondanks is er met 400 figuranten en een hele aardige cast een prima oorlogsverhaal neergezet die gezien mag worden. Drie sterren.

Cast
Naast Peter Nillesen (7 Wrekers) en Dirk Gunther Mohr (De veroordeling) zijn ook Ingrid Bisschop (Als Het Donker Wordt), Roy van Kleef (Goede Tijden, Slechte Tijden), Dennis van Ooyen (Een Blik op Morgen) en Andreas Lessig (Wir waren kameraden: Das ende) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Thomas Nauw en Dennis Bots (Code M, Vals en Oorlogsgeheimen).

Vanaf 21 september 2023 is de film Grenzeloos Verraad te zien op Netflix. Genre: Oorlog, Drama. Tijdsduur: 87 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV