Serierecensie: Encounters is spannende docuserie over wereldwijd waargenomen ufo's en aliens

Serierecensie: Encounters is spannende docuserie over wereldwijd waargenomen ufo's en aliens
Geproduceerd door Amlin Entertainment, productiebedrijf van Steven Spielberg

Film :

Sinds 27 september is de docuserie Encounters over ufomeldingen door mensen in verschillende werelddelen in de afgelopen vijftig jaar te zien op Netflix. Geloof je of geloof je niet? Dat is de vraag. Lees hier de recensie van Encounters.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Massale ufomeldingen
In deze docuserie over wereldwijde, massale ufomeldingen en alienswaarnemingen in de afgelopen vijftig jaar worden ooggetuigenverslagen uitgeplozen en interviews getoond met diverse experts en vele anderen. Samen met nieuw bewijs worden deze universele mysteries in Encounters onderzocht.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 75% | IMDb ★ 6,9

Encounters is een spannende docuserie die de kijker meeneemt in de wereld van ufo’s en aliens. Vele mensen van divers pluimage uit verschillende werelddelen hebben een ‘encounter’, een ontmoeting gehad en hun leven is sindsdien niet meer hetzelfde. Voor de een heeft zijn obsessie met de herkomst van de lichtgevende objecten in de lucht te achterhalen geleid tot een scheiding, de ander is gelukkiger dan ooit in de wetenschap dat er buitenaardse wezens bestaan die het beste met ons voor hebben. De makers hebben getracht een veelzijdig beeld te schetsen van hoe wijdverbreid dit fenomeen is, sinds de jaren ’30 uit de vorige eeuw. Dat is gelukt. Geloof je of geloof je niet? Dat is de vraag die na het zien van Encounters wellicht te beantwoorden is. Drieënhalve ster.

Cast
Interviews met verschillende wetenschappers en andere beroepsgroepen zoals een astrofysicus en voormalig NASA onderzoeker, journalist, boeddhistische monnik, advocaat en gesprekken met kinderen.

De serie Encounters is het werk van de Amerikaanse regisseur Yon Motskin, die eerder al de documentaires Generation Hustle en Dirty Money maakte. De productie van de vierdelige reeks ligt in handen van zeer bekende Amlin Entertainment, het productiebedrijf van regisseur Steven Spielberg, onder meer bekend van E. T. en Close Encounters of the Third Kind.

Vanaf 27 september 2023 is de serie Encounters te zien op Netflix. Genre: Docuserie, Amerikaanse serie. Deze serie omvat vier afleveringen van ongeveer 50 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's