Streamingtips voor dit weekend: deze films en series zijn nieuw (13-15 oktober)

Streamingtips voor dit weekend: deze films en series zijn nieuw (13-15 oktober)
Met onder meer The Fall of the House of Usher

Kijktip :

Elke week verschijnt er weer een nieuwe lading gloednieuwe content op de vele streamingdiensten die Nederland rijk is. Ook deze week heeft Gids.tv weer de nodige films en series op een rijtje gezet die het waard zijn om te kijken.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

5 kijktips van Gids.tv

The Fall of the House of Usher (12 oktober)

Netflix (serie, bingen)

Bron: Netflix
De meedogenloze Roderick Usher en zijn zus Madeline hebben Fortunato Pharmaceuticals uitgebouwd tot een imperium van rijkdom, privileges en macht. Hun leven komt op zijn kop te staan wanneer geheimen uit het verleden aan het licht komen. Tegelijkertijd beginnen erfgenamen van de Usher-dynastie te sterven door toedoen van een mysterieuze vrouw uit hun jeugd. Bekijk hier waar je vanaf 12 oktober The Fall of the House of Usher kunt streamen.

Black Lotus (12 oktober)

Netflix (film)

Acteur Frank Grillo (Saban) in de film 'Black Lotus'
Nadat zijn beste vriend omkwam tijdens een gezamenlijke missie zwierf special forces-officier Matteo Donner, kampend met schuldgevoel, de wereld rond. Terug in Amsterdam belandt hij tussen explosies, rondvliegende kogels en crashende auto's in een eenmansoorlog in de straten en op de grachten van de stad. Donner heeft daarbij maar één doel: het ontvoerde dochtertje van zijn gestorven vriend redden. Lees ook waar je Black Lotus kunt kijken.

Lees hier onze streamingrecensie van Black Lotus.

Konferensen [The Conference] (13 oktober)

Netflix (film)

Adam Lundgren, Katia Winter en Eva Melander in 'Konferensen'. Bron: Netflix
Een aantal gemeentewerkers nemen delen aan een conferentie voor teambuilding. Ze verwachten er veel van maar het verandert in een nachtmerrie wanneer beschuldigingen van corruptie de ronde doen en de werkomgeving teisteren. Tegelijkertijd begint een mysterieuze gemaskerde figuur de deelnemers te vermoorden. Lees hier waar je vanaf 13 oktober Konferensen kunt kijken.

Goosebumps (13 oktober)

Disney+ (serie, première)

De serie dompelt kijkers onder in een wereld vol mysterie en spanning en volgt een groep van vijf middelbare scholieren terwijl ze aan een schimmige en verwrongen reis beginnen om het tragische overlijden van een tiener genaamd Harold Biddle te onderzoeken – terwijl ze ook de duistere geheimen uit het verleden van hun ouders ontrafelen. Bekijk hier waar je vanaf 13 oktober Goosebumps kunt streamen.

Na de première van de serie, die bestaat uit vijf afleveringen, volgen wekelijks nieuwe afleveringen, tot aan de seizoensfinale op 17 november.

Eén Grote Familie (14 oktober)

Videoland (serie, bingen)

Chantal Janzen en Lykele Muus in 'Eén grote familie'. Bron: Videoland
De serie vertelt het verhaal van Julia, die samen met haar twee dochters en zoontje bij haar nieuwe vriend Taco en zijn twee dochters en zoon intrekt. Samen moeten ze leren omgaan met hun nieuwe leven en nieuwe (bonus)familieleden, wat gepaard gaat met herkenbare, komische, ontroerende en ook moeilijke momenten. Bekijk hier waar je vanaf 14 oktober Eén Grote Familie kunt streamen.

Andere tips op de streamingdiensten

Dolittle (Netflix. 10 oktober, film) Nadat Dr. John Dolittle zeven jaar eerder zijn vrouw had verloren, leeft de excentrieke, beroemde arts en dierenarts van koningin Victoria als kluizenaar achter de hoge muren Dolittle Manor. Met alleen zijn exotische dieren als gezelschap. Kijk ook de trailer.

Spiral: From the Book of Saw (Netflix. 10 oktober, film) Het verhaal gaat over Zeke en William. Twee rechercheurs die samen onderzoek doen naar een reeks gruwelijke misdaden. Ook Marcus, de vader van Zeke, wordt op de zaak gezet. De moordenaar blijkt het gemunt te hebben op de politie. Gaandeweg wordt duidelijk dat de zaak te maken heeft met Jigsaw en dat het werk van laatstgenoemde wordt voortgezet. Kijk ook de trailer.

Big Vape: The Rise and Fall of Juul (11 oktober, docuserie, bingen) In deze vierdelige documentaireserie groeit een strijdlustige start-up voor elektronische sigaretten uit tot een miljardenbedrijf, maar dan zorgt een epidemie ervoor dat het succes in rook opgaat. Lees ook onze recensie.

Once Upon a Star (Netflix. 11 oktober, film) In 1970 wordt een bioscoopprojectiegezelschap geconfronteerd met wegversperringen terwijl ze door Thailand reizen om een enthousiast publiek te vermaken door geliefde films live na te spelen. Kijk ook de trailer.

Pact of Silence (Netflix. 11 oktober, serie, bingen) De serie draait om de succesvolle influencer Brenda (Camila Valero), die een ogenschijnlijk gelukkig leven leidt met trouwe vrienden en talloze volgers. Toch wordt ze nog altijd enorm geplaagd door het feit dat ze opgroeide zonder moeder en een moeilijke jeugd doormaakte. Daarom infiltreert ze de levens van vier vrouwen die het mogelijk zouden kunnen zijn, om uiteindelijk wraak te kunnen nemen op de degene die haar ooit in de steek liet. Kijk ook de trailer.

The Boogeyman (Disney+. 11 oktober, film) Middelbare schoolstudente Sadie Harper en haar jongere zus Sawyer proberen de recente dood van hun moeder te verwerken. Ze krijgen hierbij echter weinig steun van hun vader, Will, een therapeut die met zijn eigen leed kampt. Wanneer een wanhopige patiënt onverwacht bij hen thuis opduikt op zoek naar hulp, laat hij een angstaanjagende bovennatuurlijke entiteit achter die aast op gezinnen en zich voedt met het lijden van zijn slachtoffers. Kijk ook de trailer.

Awareness (Prime Video. 11 oktober, film) Ian, een rebelse tiener die aan de rand van de maatschappij leeft, kan met zijn gave om visuele illusies te creëren, gedachten beïnvloeden. Door zijn krachten in te zetten voor kleine, onopvallende zwendelpraktijken, weet hij te overleven. Maar wanneer het misgaat tijdens een diefstal, lopen zijn krachten publiekelijk uit de hand en wordt Ian het doelwit van twee concurrerende organisaties die zijn gaven uit willen buiten. Lees ook onze recensie.

The Forest of the Missing (NPO Plus. 12 oktober, serie, bingen)
Op de de grens van Frankrijk en Duitsland, diep verborgen in het raadselachtige Zwarte Woud wordt een schrijnende vondst gedaan: twaalf lichamen begraven in een massagraf, die allemaal van Franse en Duitse mannen lijken te zijn die al meer dan drie decennia verdwenen zijn. Kijk ook de trailer.

Good Night World (Netflix. 12 oktober, serie, bingen) In het online spel 'Planet' is er een machtig team van vier spelers: de Akabane Family. Hoewel ze zich er niet van bewust zijn, zijn deze vier spelers in het echte leven een gebroken gezin. Een opgesloten, oudere broer. Een jongere broer die veel presteert. Een vader die door zijn eigen kinderen niet wordt gerespecteerd. Kijk ook de trailer.

TAFKAL, S2 (Videoland. 13 oktober, komedie, wekelijks) TAFKAL (The Artists Formarly Known As Lama’s) is terug! Elke week een verse gast en een zaal vol publiek dat suggesties de arena in werpt. Patrick Lodiers staat klaar met een bekende gast en zijn - nog bekendere - zoemer en de vier mannen gaan aan de slag met dátgene wat het publiek van ze wil zien: improvisatie! Kijk ook de trailer.

Everybody Loves Diamonds (Prime Video. 13 oktober, serie, bingen) De achtdelige serie volgt een team van kleine Italiaanse criminelen, onder leiding van Leonardo Notarbartolo (Rossi Stuart), die erin slaagt om de hoogste beveiliging te misleiden met een geniaal meesterbreinplan en voor miljoenen dollars aan edelstenen te stelen uit het Antwerpse Diamantcentrum. Kijk ook de trailer.

Juf Roos: Op Reis naar de Regenboog (Videoland. 14 oktober, film) Juf Roos en Gijs gaan op vakantie en daar hebben ze superveel zin in. De lunchpakketjes zijn gemaakt, de koffers gepakt … de reis kan beginnen! Maar dan gaat er iets mis. Gijs slaat per ongeluk de rode roos van de jurk van de juf waardoor die haar magie verliest. Een groot probleem want met de bijzondere jurk konden ze overal naartoe reizen en nu gaat dat niet meer. Kijk ook de trailer.

Camp Courage (Netflix. 15 oktober, docufilm) Nadat de Russen begin 2022 Oekraïne binnenvielen, raakten vele inwoners ontheemd door de oorlog. Zo vluchtten Olga en haar kleindochter Milana naar Oostenrijk. In deze documentaire gaat het tweetal naar een speciaal zomerkamp in de Alpen, waar ze andere families ontmoeten die eveneens getroffen zijn door de lange schaduwen van het conflict met Rusland. Op moedige en hoopvolle wijze trotseren Olga en Milana het bergachtige terrein van het kamp terwijl ze uitzoeken hoe ze hun levens tijdens de oorlog weer kunnen opbouwen. Kijk ook de trailer.

Zoey 101, S3-4 (Videoland. 15 oktober, serie, bingen) De serie gaat over het leven van Zoey (Jamie Lynn Spears) die naar een voormalig jongenskostschool gaat. Enthousiast, opgewonden en vol goede moed begint Zoey aan het nieuwe schooljaar. Kijk ook de trailer.

Gids.tv geeft je regelmatig de beste tips over welke films en series je kunt kijken op alle streamingdiensten. Bekijk alle overzichten van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's