Serierecensie: Goosebumps wisselt serieuze spanning af met ongeloofwaardig drama

Serierecensie: Goosebumps wisselt serieuze spanning af met ongeloofwaardig drama
Nieuwe serie gebaseerd op de R.L. Stine boeken

Film :

Vanaf vrijdag 13 oktober staan de eerste vijf afleveringen van Goosebumps op Disney+. In 2015 waren de Goosebumps film met komische acteur Jack Black een redelijk succesvolle reeks waarin monsters tot leven kwamen. Deze serie kiest een andere aanpak en die werkt eigenlijk maar de helft van de tijd. Lees hier onze eerste indruk van Goosebumps.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Middelbare scholieren
De serie dompelt kijkers onder in een wereld vol mysterie en spanning en volgt een groep van vijf middelbare scholieren terwijl ze aan een schimmige en verwrongen reis beginnen om het tragische overlijden van een tiener genaamd Harold Biddle te onderzoeken – terwijl ze ook de duistere geheimen uit het verleden van hun ouders ontrafelen.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 66% | IMDb ★ 7,2

Deze recensie gaat over de eerste vijf afleveringen van Goosebumps.

Wanneer je de eerste vijf minuten met de klanken van het enigszins onheilspellende 'Drive' van R.E.M. ziet en hoort, verwacht je een serie die qua toon heel anders is dan de Goosebumps-films van pakweg acht jaar geleden. Helaas heeft deze serie maar heel weinig van dat soort momenten in huis, en dat terwijl zowel de boeken als de momenten die deze serie daadwerkelijk wel in huis heeft zoveel potentie hebben. De thriller- en horrormomenten zijn daadwerkelijk goed en de (veelal ongemakkelijke) komedie komt heel soms tot zijn recht - vooral als de voor de fans overbekende Slappy weer de kop opsteekt - maar het drama dat deze serie heeft zitten zo dicht tegen soap aan dat het bijna lachwekkend wordt. Laat dat nou net het element zijn dat zwaar wordt overdreven in deze serie... Het is zonde, want in deze serie zit onwijs veel potentie. Maar we kunnen niet anders concluderen dan dat er betere komedie-horrorseries te vinden zijn, alleen al op Disney+ bijvoorbeeld Buffy the Vampire Slayer en het recentere What We Do in the Shadows. 3 sterren.

Cast
Zack Morris, Isa Briones, Miles McKenna, Ana Yi Puig (Gossip Girl) en Will Price (The Equalizer) spelen de hoofdrollen deze serie. Deze productie wordt geleid door Nicholas Stoller en Rob Letterman (Pokémon: Detective Pikachu).

Zack Morris, Isa Briones, Miles McKenna, Ana Yi Puig en Will Price in 'Gossebumps'. Bron: Disney Plus

Vanaf 13 oktober 2023 zijn de eerste vijf afleveringen van Goosebumps te streamen op Disney+. Vervolgens volgt er wekelijks een aflevering tot de seizoensfinale op 13 november. Genre: horror, komedie. Totaal aantal afleveringen: 8. Lengte afleveringen: ca. 45 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's