Recensie: Killers of the Flower Moon is waargebeurde misdaadsaga met ijzersterke Leonardo DiCaprio

Recensie: Killers of the Flower Moon is waargebeurde misdaadsaga met ijzersterke Leonardo DiCaprio
Van de makers van Goodfellas en The Wolf of Wall Street

Film :

Vanaf 19 oktober is de film Killers of the Flower Moon te zien in de bioscopen. Regisseur Martin Scorsese werkt voor de zevende keer samen met acteur Leonardo DiCaprio in een waargebeurd misdaadverhaal van ruim drie en half uur. Van te voren een toiletbezoek in de bioscoop is aan te raden. Lees hier de filmrecensie van Killer of the Flower Moon.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Het verhaal
Aan het begin van de 20ste eeuw maakte de vondst van olie de indianen van de Osage Nation plotseling een van de rijkste volken ter wereld. Hun enorme rijkdom trok onmiddellijk witte profiteurs aan, die door manipulatie, afpersing en diefstal de Osage zo veel mogelijk geld afhandig maakten en ze daarna vermoordden.

Acteur Robert De Niro (William King Hale) en Jesse Plemons (Tom White) in de film 'Killers of the Flower Moon'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 75% | IMDb ★ 8,5

Regisseur Martin Scorsese, inmiddels tachtig jaren oud, maakt weer een nieuwe film, ditmaal gebaseerd op de alom geprezen bestseller van David Grann. Het verhaal gaat over het grote onrecht wat de indianen van de Osage Nation is aangedaan: een voor ons vrij onbekend verhaal uit de Amerikaanse geschiedenis, die in deze film meerdere malen weet te imponeren. Vooral de cast met onder andere een magistrale rol voor Leonardo DiCaprio, een vlijmscherpe Robert De Niro en een prachtige Lily Gladstone in de hoofdrollen, is een absolute uitblinker van deze film. Het verhaal blijft bloeien, maar bij het zien van de trailer denk je dat dit een episch meesterwerk wordt. Dat valt een klein beetje tegen, mede door de bij vlagen zeer trage vertelling en een speelduur die wat ons betreft toch echt te lang is. Liefhebbers van Scorsese én DiCaprio mogen dit uiteraard niet missen. Vier sterren.

Cast
Naast Leonardo DiCaprio (Shutter Island) en Lily Gladstone (The Last Manhunt) zijn ook Jesse Plemons (The Irishman), Tantoo Cardinal (Dances with Wolfs), John Lithgow (Interstellar), Louis Cancelmi ( The Eyes of Tammy Faye), Cara Jade Myers (This is Us), Jillian Dion (Legion), William Belleau (The Twilight Saga: Eclipse) en Robert De Niro (Joker) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Martin Scorsese (GoodFellas en The Wolf of Wall Street).

Vanaf 19 oktober 2023 is de film Killers of the Flower Moon te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: historie, drama, misdaad. Tijdsduur: 206 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's