Serierecensie: De Biecht van Joran is meeslepende docu over uiterst slimme psychopaat

Serierecensie: De Biecht van Joran is meeslepende docu over uiterst slimme psychopaat
Gaat Joran na achttien jaar de waarheid nu eindelijk vertellen?

Film :

Vanaf 18 oktober staan de eerste twee afleveringen van De Biecht van Joran op Videoland. Joran van der Sloot heeft Natalee Holloway in 2005 op het strand van Aruba vermoord: dat biechtte hij de afgelopen week gedetailleerd op tegenover de Amerikaanse opsporingsdienst FBI. Deze documentaire laat zien hoe het allemaal begon, hoe Joran in God gevonden heeft en waarom hij nu zijn waarheid op tafel gooit. Lees hier de serierecensie van De Biecht van Joran.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Natalee Holloway en Stephany Flores
Misdaadjournalist John van den Heuvel kreeg het dagboek twee jaar geleden in handen en sprak er in de gevangenis in Peru en Alabama uitgebreid over met Joran, maar ook met vele andere betrokkenen. Wat is waar van Jorans biecht over de moorden op Natalee Holloway en Stephany Flores en zijn drugshandel vanuit de beruchtste gevangenis ter wereld?

Bron: Videoland

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 75% | IMDb ★ n.n.b.

Deze serierecensie is gebaseerd op de eerste twee afleveringen van De Biecht van Joran.

In deze overzichtelijke documentaire praat moordenaar en pathologisch leugenaar Joran van der Sloot over de moord van Natalee Holloway. Wat heeft Joran in die fatale nacht met Natalee gedaan? En wat is er met haar lichaam gebeurd? Het zijn allemaal vragen die Nederland en de wereld al achttien jaar bezighouden. Onder andere komen zijn gokverslaving, seksverslaving en wilde feesten voorbij. In aflevering twee, "De Moord op Natalee", zie je in een reconstructie van deze fatale avond en zie je uitgebreid hoe de avond verliep. Een tragisch en heftig moordmysterie die misschien nu wel tot een einde komt. Met de twee laatste afleveringen in het vooruitzicht kunnen we het boek hopelijk voor eens en altijd sluiten. Drieënhalve ster.

Cast
Naast John van den Heuvel zijn ook Kees van der Spek, Michiel Vos, Carlo Schippers (gedragsdeskundige politie), Frank van de Goot (forensisch patholoog), Dennis Jacobs (oud-rechercheur op Aruba) te zien in deze serie.

De eerste twee afleveringen van De Biecht van Joran zijn vanaf woensdagavond 18 oktober 2023 te streamen bij Videoland. Aflevering 3 en 4 volgen op woensdag 25 oktober en woensdag 1 november. Genre: misdaad.

Actuele video's

Meer actuele video's