Recensie: Anatomy of a Fall is Gouden Palmwinnaar met gouden dialogen

Recensie: Anatomy of a Fall is Gouden Palmwinnaar met gouden dialogen
Film maakt indruk, niet alleen op Cannes

Film :

Vanaf donderdag 12 oktober draait de nieuwe film Anatomy of a Fall in de Nederlandse bioscopen. Deze Franse film van regisseur Justine Triet won in het filmfestival van Cannes de grote prijs: de Gouden Palm, beter bekend als Palm d'Or. Tijd om eens zelf te kijken óf en wat deze film zo bijzonder maakt. Lees hier de filmrecensie van Anatomy of a Fall.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Pijnlijke details
Sandra, Samuel en hun slechtziende zoon Daniel wonen sinds een jaar in een afgelegen châlet in de Franse Alpen. Wanneer Samuel onder verdachte omstandigheden dood wordt aangetroffen, wordt Sandra aangeklaagd. Want was zijn val een noodlottig ongeluk, zelfmoord of is hij door zijn echtgenote geduwd? In de rechtszaak die volgt wordt hun relatie tot op de pijnlijkste details ontleed.

Sandra Hüller in 'Anatomy of a Fall'. Bron: Paradiso Films

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 69% | IMDb ★ 7,9

Anatomy of a Fall is een bijzonder rechtbankdrama dat elementen uit de rechtszaal worden gecombineerd met waarheidsvinding. Je krijgt gedurende de film de nodige puzzelstukken die je eerst nog niet had, waardoor je steeds weer op een ander been wordt gezet. Eigenlijk wordt je als kijker zelf continu bevraagd door Triet: zou de vrouw het kunnen doen? De vrouw wordt meesterlijk geportretteerd door Sandra Hüller, een Duitse actrice in een Franse film. Ook daar zit een mooi parallel met de film zelf: je hebt regelmatig het gevoel dat je niet helemaal past in de wereld van de film. 'Het moment' van deze film komt erg snel, maar daarna wil het nog niet op gang komen. Je zit eigenlijk pas in het verhaal op het moment dat je de rechtszaal betreed. Dat is een klein nadeel in een verder prachtige film vol gouden dialogen en beelden die alles zeggen. 4 sterren.

Cast
Naast Sandra Hüller (The Zone of Interest) en Milo Machado-Graner (Waiting for Bojangles) spelen ook Swann Arlaud (By The Grace of God), Samuel Theis (Une Nuit) en Antoine Reinartz (Irma Vep) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Justine Triet (Sibyl).

Vanaf 12 oktober 2023 is Anatomy of a Fall te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: drama. Tijdsduur: 152 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's