Nieuw op NPO Plus: deze films en series stream je in januari 2024

Nieuw op NPO Plus: deze films en series stream je in januari 2024
Met onder meer KLEM

Film :

Een nieuwe filmjaar, nieuwe kansen. In januari is het weer tijd voor de streamingdiensten, de bioscopen en de filmmakers om het jaar lekker te starten. En jij als kijker zit met je dekentje op de bank te genieten. Om je te helpen bij de keuzes, zet Gids.tv de belangrijkste releases op een rij.

Bekijk hier het complete overzicht van films en series die je kunt streamen en kijken in januari 2024.

5 kijktips van Gids.tv

The Hunt for Raoul Moat (4 januari)

NPO Plus (serie, bingen)

Serie over de politieoperatie in 2010 om voortvluchtige Raoul Moat te arresteren. Hij ging naar Northumbria nadat hij één persoon had gedood en twee anderen had verwond. Bekijk hier waar je vanaf 4 januari The Hunt for Raoul Moat kunt streamen.

State of Hate (8 januari)

NPO Plus (docuserie, première)

Margriet van der Linden in 'State of Hate'. Bron: BNNVARA
Eind jaren '90 werkte Margriet van der Linden als Amerika-correspondent in New York. In die tijd werd ze geconfronteerd met schokkende hate crimes: aanslagen en moorden vanuit diepgewortelde haat tegen mensen die anders zijn of anders denken. Nu, bijna dertig jaar later, keert Margriet terug naar de Verenigde Staten en blikt ze terug op deze turbulente periode. Bekijk hier waar je vanaf 8 januari State of Hate kunt streamen.

Vanaf maandag 8 januari is er wekelijks een aflevering van de docuserie te zien op NPO 2 en NPO Start.

De wereld in Ter Apel (10 januari)

NPO Start (docuserie, première)

Screencap uit de docuserie 'De wereld in Ter Apel'. Bron: BNNVARA
In het jaar dat het kabinet viel over asiel en het onderwerp migratie grote invloed had op de uitkomst van de Tweede Kamerverkiezingen, kregen documentairemakers Hans Hermans en Martin Maat een jaar lang exclusieve toegang tot een normaliter zorgvuldig afgeschermde wereld. Ze filmden hoe asielzoekers moesten slapen op de vloer van de wachtkamers van de IND in Ter Apel. Lees hier waar je De wereld in Ter Apel kunt kijken.

Vanaf woensdag 10 januari is er wekelijks een aflevering van de docuserie te zien op NPO 2 en NPO Start.

Klem, S4 (12 januari)

NPO Plus (serie, bingen)

Georgina Verbaan, Barry Atsma en Jacob Derwig in 'KLEM' Bron: BNNVARA
Marius en Kitty wonen alweer enige tijd in Italië, waar ze de hand hebben weten te leggen op een wijngaard in Toscane. Marius heeft zijn leven gebeterd, dus vertrekt Hugo vol goede moed om samen met Sophie zijn dochter Suus voor een langverwachte reünie bij hartsvriendin Chrissie af te zetten. Maar er blijkt een luchtje te kleven aan de aankoop van de wijngaard. Hugo is nog niet aangekomen of alles escaleert; voor hij het weet vliegt zijn auto in brand en begint er een strijd op leven en dood. Bekijk hier waar je Klem kunt streamen.

De serie is vanaf 12 januari te bingen op NPO Plus. Er is vanaf vrijdag 12 januari ook wekelijks een aflevering te zien op NPO 1 en NPO Start.

Het verhaal van Nederland - Oranje Nassau (31 januari)

NPO Plus (serie, bingen)

Daan Schuurmans in 'Het verhaal van Nederland - Oranje Nassau'
De kijker ziet hoe de Oranjes door middel van huwelijken hun bezit en invloed in Nederland weten te vergroten. De rol van Willem van Oranje als leider van de opstand tegen de Spaanse koning is daarbij van doorslaggevend belang. Met zijn strijd en martelaarschap na zijn dood hebben de Oranjes een erfenis gekregen die hen vanaf de 16e eeuw heeft verbonden met Nederland.

De eerste aflevering van Het verhaal van Nederland - Oranje Nassau is op woensdag 31 januari wekelijks te zien op NPO 1 en NPO Start.

Verder op NPO Plus

  • Kin, S2 (1 januari, serie, bingen) De serie draait om de criminele familie Kinsella, die in een vreselijke bendeoorlog verwikkeld is geraakt. Uit wraak voor een dood beginnen de Kinsella's een bendeoorlog met de vermeende daders: het internationale kartel onder leiding van de drugsbaas Eamon Cunningham. Kijk ook de trailer.

Gids.tv geeft je regelmatig de beste tips over welke films en series je kunt kijken op alle streamingdiensten. Bekijk alle overzichten van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's