Netflix-recensie: Operation Kandahar is ultiem tussendoortje vol wapens en helikopters

Netflix-recensie: Operation Kandahar is ultiem tussendoortje vol wapens en helikopters
Gerald Butler vecht erop los

Film :

Vanaf donderdag 14 december staat de film Operation Kandahar op Netflix. Het ultieme tussendoortje van Gerard Butler: het is een zin die we wel vaker lezen. Butler maakt tegenwoordig eigenlijk alleen nog maar vermakelijke tussendoortjes en zonder enige twijfel zal deze film het weer uitstekend gaan doen op de streamingdienst. Lees hier de recensie van Operation Kandahar.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

De grote missie
Nadat zijn missie is ontmaskerd, moet een undercover CIA-agent die diep in vijandig gebied in Afghanistan vastzit, zich samen met zijn Afghaanse vertaler een weg banen naar een extractiepunt in Kandahar, terwijl hij vijandelijke elitetroepen en buitenlandse spionnen die de taak hebben hen op te sporen, moet ontwijken.

Gerard Butler en Ali Fazal in 'Kandahar'. Bron: Sony Pictures

Beoordeling van Gids.tv: ★★½

Entertainment-score: 59% | IMDb ★ 6,1

Na het relatieve succes van Plane - die nu te streamen is op Prime Video - aan het begin van 2023 kon de volgende Butler film niet heel lang uitblijven. Dat er nog geen vier maanden later weer eentje zou volgen hadden we dan weer niet verwacht. Ondanks dat het verhaal natuurlijk wel anders is, zitten we eigenlijk weer naar exact dezelfde film te kijken. Lees ook onze volledige filmrecensie van Operation Kandahar.

Cast
Naast Gerard Butler (Plane) zijn ook Navid Negahban (12 Strong), Ali Fazal (Fast & Furious 7), Olivia-Mai Barrett (The Man Who Fell to Earth), Nina Toussaint-White (Doctor Who) en Bahador Foladi (Tehran) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Ric Roman Waugh (Angel Has Fallen en Greenland).

Vanaf 14 december 2023 is Operation Kandahar te kijken op Netflix. Genre: drama. Tijdsduur: 119 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's